Arsenal a început mult mai bine derby-ul de pe Old Trafford și a avut ocaziile mai periculoase în prima repriză. Thomas Partey, sosit recent de la Atletico, a fost foarte activ în linia mediană a "tunarilor" și chiar a lovit bara transversală, cu un șut de la marginea careului.
United n-a contat aproape deloc pe faza ofensivă, în prima parte, lucru pe care îl arată și statisticile. În primele 45 de minute, "diavolii" au șutat o singură dată către poartă
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
În schimb, Partey a strălucit în tabăra lui Arsenal, în prima repriză. Mijlocașul a reușit cele mai multe pase, per total (33), cele mai multe pase în jumătatea adversă (23), cele mai multe treceri pe lângă adversar (3) și cele mai multe recuperări (8).

Aubameyang, decisiv în derby-ul Manchester United - Arsenal

Manchester United a mai echilibrat partida după pauză, însă cea care a dat lovitura a fost Arsenal. Pogba l-a faultat pe Bellerin în careu, iar arbitrul n-a stat pe gânduri și a dictat lovitură de la 11 metri. Aubameyang a transformat impecabil, cu un șut în stânga lui De Gea.

Manchester United - Arsenal | Aubameyang deschide scorul din penalty

United s-a aruncat în ofensivă, în speranța unui gol egalizator, dar defensiva lui Arsenal a rezistat excelent. S-a încheiat 1-0 pentru trupa lui Arteta, care a urcat pe locul 8 în Premier League, după 7 meciuri disputate. De cealaltă parte, United se află pe locul 15.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/10/26/2922886.jpg
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52