Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bătălia pentru Odegaard: trei formații din Premier League se luptă pentru semnătura norvegianului

Vlad Dumitrescu

Actualizat 29/03/2021 la 09:15 GMT+3

Arsenal se află în competiție cu Liverpool și Chelsea pentru Martin Odegaard, iar tunarii se tem că Real Madrid va cere o sumă prea mare pentru norvegian în vară.

Martin Ødegaard

Credit imagine: Getty Images

Odegaard a devenit un jucător esențial pentru echipa lui Mikel Arteta de când a sosit pe Emirates Stadium în ianuarie iar clubul își dorește ca norvegianul să semneze permanent la sfârșitul sezonului.
Totuși, conform celor de la Daily Star, Arsenal este îngrijorată de posibilitatea unui duel cu Liverpool și Chelsea, echipe care sunt și ele interesate de semnătura mijlocașului norvegian.
Real Madrid consideră că ar putea primi cel puțin 35 de milioane de euro pe norvegian, însă cei de la Arsenal se tem că madrilenii ar putea crește prețul până la peste 55 de milioane de euro după meciurile bune făcute de Odegaard pe Emirates.
Arsenal nu poate în acest moment să concureze la nivel financiar cu Chelsea, dar nici cu Liverpool sau PSG, alte două formații interesate de Odegaard. Norvegianul a devenit foarte popular printre fanii lui Arsenal după ce a marcat în derby-ul Nordului Londrei împotriva lui Tottenham mai devreme luna aceasta.
De asemenea, Odegaard a marcat și în turul cu Olympiacos în Europa League, fiind prezent în 12 meciuri pentru Arsenal de când a semnat în ianuarie.

REAL MADRID VA RENUNȚA CU GREU LA ODEGAARD

Posibiliatatea unui transfer definitiv al lui Odegaard la Arsenal este destul de redusă. Norvegianul de 22 de ani are contract cu Realul până în 2023 și este considerat în continuare un jucător de viitor pentru gruparea de pe Bernabeu.
El a jucat foarte bine cât a fost împrumutat la Real Sociedad, dar înaintea acestui sezon Zidane a insistat să fie păstrat în lotul Realului. Totuși, antrenorul francez nu i-a oferit prea multe șanse de a juca, dar acest împrumut la Arsenal îl poate ajuta enorm, iar din vară e posibil ca madrilenii să vrea să îl aibă din nou la echipă.
Singura șansă pentru cei de la Arsenal ar fi ca ibericii să accepte vânzarea lui Odegaard pentru a-și rotunji veniturile în încercarea de a-i transfera pe Erling Haaland sau Kylian Mbappe. Totuși, madrilenii vor solicita un preț consistent, mai ales dacă evoluțiile norvegianului vor fi în continuare foarte bune și nu se știe ce posibilități financiare va avea Arsenal la dispoziție în vară, mai ales că o calificare în cupele europene în sezonul viitor e aproape imposibilă pentru echipa lui Arteta.
Totul va depinde foarte mult și de dorința jucătorului, care ar putea fi tentat să renunțe definitiv la Real Madrid, mai ales dacă va constata că climatul din Premier League i se potrivește atât de bine.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo