Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bendtner: "L-am insultat pe Wenger, astfel încât să mă lase să plec!". Cum a funcţionat tactica

Cristian Mihală

Publicat 11/12/2020 la 17:03 GMT+2

Niklas Bendtner, fostul vârf al lui Arsenal, a mărturisit că l-a jignit pe Arsene Wenger, în speranţa că tehnicianul îi va da voie să se transfere. Tactica nu a funcţionat, tehnicianul din Hexagon având ultimul cuvânt.

Niklas Bendtner a avut mari probleme de-a lungul carierei din cauza stilului de viață

Credit imagine: Eurosport

Promovat de Arsenal din propria Academie în 2005, vârful a rezistat pe Emirates timp de 9 sezoane. Vârful a avut șansa să impresioneze de la debut și, după câteva sezoane în care s-a remarcat, oficialii clubului s-au grăbit să îi facă o ofertă de prelungire a contractului de 60.000 de euro/săptămână.
Doar că, odată ce s-a realizat din punct de vedere financiar, danezul nu a mai fost la fel de profesionist. El însuşi a recunoscut acum, odată retras, că a pierdut milioane de euro la poker şi ruletă, viaţa de noapte din Londra dându-i mari bătăi de cap.

Bendtner a vrut cu orice preţ să se transfere la Palace, Wenger s-a opus

Evident, cum fotbalul a devenit o "anexă" a principalelor hobbyuri, randamentul său a scăzut. Wenger l-a împrumutat în sezonul 2011-2012 la Sunderland, apoi, în stagiunea următoare, la Juventus. În 2013, lui Bendtner i-a fost clar că nu va fi o soluţie pentru Wenger, iar pe numele său a sosit o ofertă pentru un transfer definitiv la Crystal Palace. Vârful a fost încântat de ofertă, dar nu a primit acceptul lui Wenger, chiar dacă a pus la "bătaie" o strategie riscantă.
"Ne-am respectat reciproc și chiar am avut momente bune împreună. Am fost sinceri unul cu altul. Dar în acel moment am vrut să plec și Crystal Palace îmi făcuse o ofertă bună. M-a sunat și mi-a spus: "Îmi pare rău, nu poți merge". A fost o lovitură grea pentru mine, pentru că așteptasem toată săptămâna să mă transfer. L-am insultat, astfel încât să îl determin să mă lase să plec, dar nu a funcţionat. M-a făcut să-i văd personalitatea, pentru că nu s-a supărat şi mi-a explicat ulterior că decizia lui de a nu mă transfera a fost cea mai bună pentru club", a mărturisit Bendtner într-un interviu pentru FourFourTwo.
Deşi nu i-a dat şansa să se transfere la Palace, Wenger nu l-a folosit decât foarte rar pe vârf în stagiunea 2013-2014. Atacantul nordic a ajuns în cele din urmă la Wolfsburg, în 2014, din postura de jucător liber de contract.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo