Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Bomba" anului! Mane l-ar sabota pe Salah: refuză să cadă în careu pentru ca Mo să nu înscrie

Cristian Mihală

Actualizat 05/03/2021 la 14:07 GMT+2

Michael Owen vine cu o teorie incredibilă legată de lipsa de productivitate a trioului ofensiv de la Liverpool. Disputele dintre Mane și Salah ar fi escaladat atât de puternic încât senegalezul nu doar că evită să îi paseze egipteanului, dar refuză să obțină penaltyuri, știind că al său coechipier ar avea ocazia să marcheze.

Mane, în duel cu Rudiger (Liverpool - Chelsea 0-1)

Credit imagine: Eurosport

Liverpool a ajuns de nerecunoscut. A bifat, contra lui Chelsea, al 5-lea eșec la rând pe teren propriu, iar șansele să prindă un loc de Champions League au scăzut considerabil.
Mai mult, relația dintre Salah și Mane s-ar fi deteriorat atât de tare încât în acest moment nu mai pare cale de împăcare. Faptul că cei doi evită să își paseze e o chestiune discutată de aproximativ un an și jumătate. Dar Michael Owen, fosta mare glorie a "cormoranilor" a observat ceva incredibil, care, dacă ar fi să fie adevărat, ar reprezenta o chestiune de o gravitate majoră: Mane refuză să cadă în careu, chiar dacă e faultat, pentru că știe că Salah bate penaltyurile.
Aseară, cu Chelsea, senegalezul a refuzat să cadă după două dueluri: întâi cu Christensen, apoi cu Rudiger. Faze aproape identice cu s-a petrecut și la meciul anterior, când Ethan Ampadu l-a faultat, în timpul confruntării Sheffield - Liverpool 0-2. Teoria lui Owen poate părea exagerată, dar acesta e sprijinit de imagini. În plus, decizia lui Klopp de a-l scoate pe Salah în minutul 62 al confruntării de aseară poate fi interpretată în aceeași cheie: germanul a înțeles că cei doi fotbaliști pun mai presus interesul individual și orgoliul și știa că, avându-i pe amândoi în teren, șansele să obțină egalarea scad.
"Nu mi-a venit să cred că Sadio nu a căzut la duelul cu Christensen. A fost clar contact și nu e prima oară când se întâmplă asta. Și la meciul precedent, cu Sheffield United, a făcut la fel. Au început să îmi treacă prin cap tot felul de gânduri înfiorătoare: nu vrea să cadă pentru că știe că Mo va executa lovitura de la "11" metri. E posibil să gândească: "Poate am eu o șansă să înscriu dacă rămân pe picioare. Dacă o să cad, înscrie Mo. Poate că e teorie fără fundament, dar ambii sunt foarte competitivi și știm deja că sezonul trecut au avut momente când au evitat să își paseze unul altuia", a spus Owen, la Optus Sport.
De menționat că relația rece dintre Mane și Salah e cauzată și de faptul că senegalezul se simte nedreptățit: deși se consideră cel puțin la fel de bun ca al său coechipier, câștigă de două ori mai puțin.

Ruptură Mane - Salah, din 2019

Prima mică ruptură s-a produs în toamna lui 2019, când Mane și Salah s-au certat după ce egipteanul a refuzat să îi paseze într-o fază iminentă de gol, în victoria cu 3-0 în fața lui Burnley.
Senegalezul a acumulat și mai multe frustrări din cauza lui Klopp, anunța ulterior France Football. Presa din Hexagon nota în vară că Mane ia în calcul serios să plece la Real Madrid și din două cauze: ca urmare a relației cu Salah și a faptului că a fost dezamăgit că Jurgen Klopp nu l-a susținut în lupta pentru "Balonul de Aur" 2019. Mane își dorea cu orice preț să devină al doilea african din istorie, după George Weah, care să cucerească "Balonul de Aur", dar în final s-a clasat doar pe locul 4, după Messi, Van Dijk și Ronaldo. La vremea respectivă, Klopp a spus că Messi merită celebra distincție.
De notat că în stagiunea 2019-2020, după cearta din partida cu Burnley, Salah și Mane s-au evitat timp de mai multe partide, refuzând să își paseze. Jurnaliștii au demonstrat clar asta prin statistică și, în fața faptului împlinit, cei doi au părut că îngroapă "securea războiului" în beneficiul echipei. Acum, cu Liverpool nu mai are ca obiectiv titlul, e posibil să fie plătite polițe.
Duminică, de la ora 16:00, Liverpool are ocazia să obțină primul succes din 2021 pe teren propriu. Pe Anfield vine Fulham, iar meciul e transmis în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player de la ora 16:00.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo