Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Câți bani va încasa Liverpool pentru câștigarea titlului în Premier League

Sebastian Ujica

Actualizat 17/02/2020 la 12:41 GMT+2

Liverpool mai are nevoie de doar 5 victorii în ultimele 12 partide pentru a fi matematic noua campioană a Angliei.

Sadio Mané bejubelt sein Siegtor - Norwich City vs. FC Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Deși a terminat pe locul 2 în sezonul precedent, cu 97 de puncte, unul mai puțin decât Manchester City, Liverpool a încasat mai mulți bani decât aceasta din drepturile TV cu aproximativ 3 milioane de lire. În total, Liverpool a încasat 152.4 milioane de lire în stagiunea precedentă.
Sezonul precedent a fost cel de-al 3-lea din ciclul de 3 ani în care drepturile TV pentru Premier League au fost vândute cu 8.5 miliarde de lire sterline. Începând cu actualul sezon a început un nou ciclu de 3 an, valoarea totală a contractului fiind de 9.2 miliarde de lire sterline.
Astfel, Liverpool va rămâne pe primul loc în topul încasărilor din drepturile TV, scrie Liverpool Echo. Mai mult, "cormoranii" vor fi beneficarii unui contract și mai avantajos în ceea ce privește drepturile TV din afara Marii Britanii. Dacă până acum acestea se împărțeau în mod egal, din acest sezon se ia în calcul și poziția ocupată la finalul sezonului.
Liverpool ar urma astfel să încaseze în jur de 175 de milioane de lire sterline din drepturi TV pentru acest sezon, cel în care urmează să devină campioana Angliei pentru prima dată după 30 de ani. De asemenea, Liverpool evoluează în continuare în UEFA Champions League și poate încasa și de acolo o sumă frumoasă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo