Deși a terminat pe locul 2 în sezonul precedent, cu 97 de puncte, unul mai puțin decât Manchester City, Liverpool a încasat mai mulți bani decât aceasta din drepturile TV cu aproximativ 3 milioane de lire. În total, Liverpool a încasat 152.4 milioane de lire în stagiunea precedentă.
Sezonul precedent a fost cel de-al 3-lea din ciclul de 3 ani în care drepturile TV pentru Premier League au fost vândute cu 8.5 miliarde de lire sterline. Începând cu actualul sezon a început un nou ciclu de 3 an, valoarea totală a contractului fiind de 9.2 miliarde de lire sterline.
Astfel, Liverpool va rămâne pe primul loc în topul încasărilor din drepturile TV, scrie Liverpool Echo. Mai mult, "cormoranii" vor fi beneficarii unui contract și mai avantajos în ceea ce privește drepturile TV din afara Marii Britanii. Dacă până acum acestea se împărțeau în mod egal, din acest sezon se ia în calcul și poziția ocupată la finalul sezonului.
Premier League
Klopp e gata de un transfer genial! Ia de la o rivală un fotbalist de titlu, pe o sumă simbolică
ACUM O ZI
Liverpool ar urma astfel să încaseze în jur de 175 de milioane de lire sterline din drepturi TV pentru acest sezon, cel în care urmează să devină campioana Angliei pentru prima dată după 30 de ani. De asemenea, Liverpool evoluează în continuare în UEFA Champions League și poate încasa și de acolo o sumă frumoasă.
Ligue 1
Messi, mină de aur pentru PSG. E aproape neverosimil cât a câștigat clubul într-o lună
17/09/2021 LA 09:00
Liga Campionilor UEFA
Koeman, distrus: "Jucătorii știu că există un cadavru sportiv pe bancă"
15/09/2021 LA 08:58