Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce părere are Klopp despre Rangnick, noul antrenor al lui Manchester United

Cristian Mihală

Actualizat 26/11/2021 la 08:11 GMT+2

Jurgen Klopp este un mare fan al lui Ralf Rangnick, cel care va fi noul antrenor interimar al lui Manchester United. Tehnicianul lui Liverpool s-a inspirat de la compatriotul său, pe care îl vedea în trecut cel mai mare antrenor german.

Jürgen Klopp - FC Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Manchester United a ajuns la un acord cu Ralf Rangnick, care urmează să fie instalat până în vară la cârma formației de pe Old Trafford, timp în care conducerea are timp suficient să ajungă la un numitor comun cu un tehnician world class.
Potrivit manchestereveningnews.co.uk, neamțul a acceptat să sosească în Teatrul Viselor doar după ce a primit asigurări că, din vară va ocupa o funcține similară cu cea pe care o ocupa acum la Lokomotiv Moscova, unde era manager pe sport și dezvoltare.
Rangnick se întoarce astfel în iarbă după doi ani, după ce a dus-o pe Leipzig spre locul 2 în Bundesliga și, din multe puncte de vedere, pare un antrenor capabil să producă șocul atât de necesar pentru ca United să își revină.
Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool, este un mare fan Rangnick, despre care afirma în 2011, după ce luase primul titlu cu Dortmund, că are o valoare incontestabilă.
"Unul dintre cei mai buni, dacă nu cel mai bun antrenor german", spunea Klopp despre Rangnick, în 2011.
CITEȘTE ȘI:

Klopp s-a inspirat de la Rangnick, noul interimar de la Manchester United

Guido Schafer, fost fotbalist german, în prezent analist TV, a dezvăluit că antrenorul "cormoranilor" a păstrat în timp o relație excelentă cu Ralf, care l-a sfătuit să îl transfere pe Konate, fostul său elev de la Leipzig.
"Rangnick i-a spus lui Jurgen: "Dacă poți să îi cumperi pe Konate și Upamecano, ia-i pe amândoi. Sunt două talente enorme, vor fi mari fundași. Dar dacă ai buget pentru unul singur, alege-l pe Konate, va fi uriaș", a spus Schafer, potrivit mirror.co.uk.
De altfel, Klopp l-a urmărit atent pe Rangnick în prima parte a carierei, inspirându-se de la acesta. Contra-pressingul dus la nivel de artă îi aparține în totalitate lui Jurgen, însă actualul tehnician de pe Anfield a înțeles cât de importanți sunt jucătorii rapizi, care aleargă fără să ceară socoteală, în mecanismul unei echipe, grație unor discuții avute cu cel care vine acum să o salveze pe United.
"Klopp nu l-a copiat pe Rangnick, dar s-a inspirat mult de la el. Klopp a înțeles cât de important e să investească în tineri foarte rapizi, în jucători care să nu întrebe de ce trebuie să alerge atât de mult", a mai spus Guido Schafer.
Din cauza unor probleme cu viza, Ralf nu va putea fi pe bancă la derby-ul dintre Chelsea și Manchester United, programat duminică, de la ora 16:30 (în direct pe Eurosport 1). Astfel, primul meci al lui Rangnick pe banca lui Man United ar putea fi un alt derby, cel cu Arsenal, programat în etapa intermediară de săptămâna viitoare, pe Old Trafford.
Programul transmisiunilor Eurosport - Premier League, 27-28 noiembrie 2021
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo