Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cele mai bogate cluburi din Europa. Clasamentul complet. Pe ce loc se află Liverpool

Vlad Dumitrescu

Actualizat 28/05/2020 la 13:20 GMT+3

Liverpool a depășit-o pe Manchester City în topul celor mai bogate cluburi din Europa, valoarea cormoranilor crescând cu 19% până la 2,5 miliarde de euro.

Liverpool și Manchester City sunt printre cele mai bogate cluburi din Europa

Credit imagine: Getty Images

Însă campioana Europei rămâne cu mult în spatele unor cluburi precum Real Madrid, Manchester United sau Barcelona. Clubul de pe Santiago Bernabeu rămâne pe primul loc în topul alcătuit de KPMG pentru 2020 cu o valoare estimată la 3,2 miliarde de euro, în urma unei îmbunătățiri de 1,5% față de anul trecut.
Creșterea cu 1,5% a fost îndeajuns pentru a menține madrilenii pe primul loc în fața celor de la Manchester United. Valoarea clubului de pe Old Trafford, situat pe locul doi, a scăzut cu 2% ajungând la 3,1 miliarde de euro.
Acest lucru a permis Barcelonei, care a trecut peste Bayern Munchen pentru a ajunge pe locul trei, să se apropie în urma unei creșteri de 12,2%, având o valoare de 3 miliarde de euro. Însă echipa care a progresat cel mai mult a fost Liverpool. Valoarea cormoranilor a crescut cu 19,3% în ultimul an ceea ce i-a dus peste Manchester City și Chelsea, clubul fiind estimat la o valoare de 2,5 miliarde de euro.
Manchester City a înregistrat o scădere de 0,3% și are o valoare de 2,4 miliarde de euro în timp ce Chelsea, care a câștigat Europa League sezonul trecut, este cotată la 2 miliarde de euro, o scădere de 6,3%.

Cele mai bogate cluburi sunt în Premier League

Prezența echipelor engleze este una notabilă în acest top. După Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea și Tottenham își face loc în această listă. Finalista de anul trecut din Champions League se află pe locul opt fiind urmată de PSG, care a trecut peste Arsenal și Juventus, următoarele clasate.
Arsenal, care nu a mai jucat în UEFA Champions League, a scăzut cu 13,2% față de anul trecut, având o valoare de 1,7 miliarde de euro.
You Say We Play
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo