Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea e într-o ligă numai a ei! Două noi super-transferuri pregătite de Abramovich

Cristian Mihală

Publicat 07/09/2020 la 19:55 GMT+3

Chelsea are toate șansele să depășească recordul all-time de achiziții într-o perioadă de mercato. Formația de pe Stamford Bridge are în plan să mai aducă încă doi jucători, înainte ca fereastra de transferuri să se închidă: Declan Rice (West Ham) și Edouard Mendy (Rennes).

Abramovich

Credit imagine: Other Agency

După ce l-a adus pe Kai Havertz, de la Leverkusen, pentru care a plătit o sumă impresionantă, se părea că Chelsea are lotul format pentru noul sezon. Dar Lampard mai are nevoie de doi jucători, amândoi în primul 11, anunță The Athletic.
Pe lista albaștrilor de mai mulți ani, Declan Rice ar putea ajunge în sfârșit pe Stamford Bridge. Sursa citată notează că Abramovich e gata să ofere 50 de milioane de euro pentru închizător, însă West Ham are pretenții mai mari, în acest moment.
Negocierile continuă, iar dacă nu se va ajunge la un numitor comun cu oficialii "ciocănarilor", Lampard are o variantă de rezervă: Boubakary Soumare (21 de ani), de la Lille. Închizătorul e cotat la 24,5 milioane de euro, iar francezii vor accepta fără rezerve o asemenea sumă.
În paralel, conducerea lui Chelsea negociază și cu Edouard Mendy, portarul lui Rennes. Acesta ar urma să fie transferat la recomandarea lui Petr Cech și costă 20 milioane de euro. Lampard a înțeles că cel mai scump jucător din istoria albaștrilor, Kepa Arrizabalaga, pentru care Chelsea a plătit 80 de milioane de euro, nu e un portar cu pretenții de Premier League și vrea să îi găsească un înlcouitor pe măsură.

Chelsea, record all-time pe piața transferurilor

Chelsea a cheltuit până acum, pentru achizițiile din această perioadă de mercato, nu mai puțin de 223 de milioane de euro. Dacă Rice și Mendy vor ajunge și ei sub comanda lui Lampard, gruparea de pe STamford Bridge își va depăși propriul record de achiziții, într-o fereastră de mercato.
În stagiunea 2017-2018, Abramovich cheltuia 260 de milioane de euro pe fotbaliști cu o valoare discutabilă, cei mai mulți dintre ei nereușind să confirme pe Stamford Bridge. Atunci, boardul de pe Stamford Bridge a investit nejustificat, plătind peste 35 de milioane de euro pe transferurile unor jucător ca Rudiger, Drinkwater sau Bakayoko. Lider la capitolul achizții în acea perioadă de mercato a fost Alvaro Morata, adus pentru 66 de milioane de euro pe Stamford Bridge.
Transferurile făcute de Chelsea în această vară
  • Kai Havertz - 80 de milioane de euro (cu tot cu bonusuri), de la Leverkusen
  • Timo Werner - 53 de milioane de euro, de la Leipzig
  • Ben Chilwell - 50 de milioane de euro, de la Leicester
  • Hakim Ziyech - 40 de milioane de euro, de la Ajax
  • Malang Sarr - liber de contract, după despărțirea de Nice
  • Thiago Silva - liber de contract, după despărțirea de PSG
Total: 223 de milioane de euro
Cum ar putea arăta Chelsea în noul sezon
  • Mendy - Azpilicueta, Thiago Silva, Zouma, Chilwell - Kante, Rice - Ziyech, Havertz, Pulisic - Werner
Chelsea debutează în noul sezon luni, 14 septembrie, în deplasarea de la Brigton. Confruntarea va putea fi urmărită în direct pe Eurosport 1, de la ora 22:00.
picture

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo