Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

COVID-19 face ravagii în Premier League! Record de infectări de când s-a reluat campionatul

Nicu Savin

Actualizat 29/12/2020 la 20:14 GMT+2

Clubul Southampton a anunțat oficial că antrenorul Ralph Hasenhuttl nu va putea sta pe banca echipei, deoarece un membru al gospodăriei sale a fost testat pozitiv cu Covid-19.

Raheem Sterling (Manchester City) sur la pelouse de Southampton

Credit imagine: Getty Images

După ce meciul de ieri dintre Everton și Manchester City a fost amânat ca urmare a numeroaselor cazuri pozitive de coronavirus în rândul "cetățenilor", fanii din Premier League au serioase motive de îngrijorare privind bunul mers al competiției în perioada următoare.
Cu doar câteva ore înainte de meciul Southampton-West Ham United, oficialii "sfinților" au anunțat că echipa nu îl va avea pe bancă pe Ralph Hasenhuttl. Acesta a intrat în autoizolare, după ce un membru al gospodăriei sale a fost depistat pozitiv la un test de Covid-19. Antrenorul german va conduce totuși echipa de la distanță, el urmând a comunica cu staff-ul și elevii săi atât înainte de meci cât și pe durat acestuia.
"Un membru al gospodăriei lui Ralph a dat ieri (28 decembrie) un rezultat pozitiv pentru Covid-19 și, în conformitate cu protocoalele obișnuite ale clubului și cu îndrumările guvernamentale, Ralph s-a auto-izolat. Ralph va gestiona jocul din această seară de acasă și va rămâne în contact cu echipa și colaboratorii săi pe tot parcursul jocului printr-un link video și audio.", a fost comunicatul oficial al celor de la Southampton.

18 cazuri pozitive în Premier League, după ultima testare

Veștile proaste din Premier League au continuat să vină pe tot parcursul zilei. Pe lângă situația lui Hasenhuttl, presa britanică a raportat că Sheffield United are mai multe cazuri de pozitive, care au fost descoperite astăzi, în ziua meciului de la Burnley. Totuși, clubul din Sheffield nu a cerut amânarea partidei din această seară.
Situația din Premier League se complică de la zi la zi, iar Federația Engleză se pregătește să ia noi măsuri, care să oprească răspândirea bruscă a virusului. Mai exact, oficialii vor să le ceară cluburilor să închidă complet sălile de fitness și să restrângă accesul la terenurile de antrenament.
La ultima testare masivă a memrilor cluburilor din Premier League s-au efectuat 1479 de teste, dintre care 18 au fost pozitive. Acesta este cel mai mare număr de cazuri pozitive atins de când fotbalul s-a reluat în Anglia după pauza din primăvară. Cifra atinsă înaintea acestei etape este îngrijorătoare și aceasta se așteaptă ca aceasta să fie și mai mare la următoarea testare, care va fi făcută înaintea etapei de Anul Nou.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo