Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Darwin Nunez, transfer de 100 milioane €. Klopp, în 2016: "Nu voi mai fi în fotbal, când se va ajunge la așa sume"

Cristian Mihală

Publicat 13/06/2022 la 14:16 GMT+3

Jurgen Klopp va face astăzi cel mai scump transfer din istoria lui Liverpool, urmând să plătească 100 milioane de euro pentru Darwin Nunez. În urmă cu 6 ani, când Pogba ajungea la United pentru aceeași sumă, germanul spunea că nu va mai fi în fotbal înainte ca echipa sa să plătească asemenea sume.

Jurgen Klopp

Credit imagine: Getty Images

Jurgen Klopp este fără îndoială marele atu al lui Liverpool din ultimii ani. Titlul și cele 3 finale de Champions League (una câștigată) i se datorează în mare măsură magicianului de pe banca tehnică a "cormoranilor".
Klopp nu a crezut mult timp în mutările făcute pe sume astronomice, dar realitatea fotbalului actual l-au făcut să își reconsidere strategia. Transferurile lui Alisson sau Van Dijk sunt relevante, dar acum neamțul a plătit cea mai mare sumă din istoria lui Liverpool pentru transferul lui Darwin Nunez. Uruguayanul de 22 de ani va ajunge pe Anfield pentru 75 de milioane de euro sumă fixă, plus alte 25 de milioane în bonusuri. În condiții normale, în conturile Benficăi vor intra 100 de milioane de euro, o sumă pe care Klopp nu credea să o cheltuiască vreodată pentru un jucător.

Klopp s-a adaptat la realitatea oferită de City și PSG

În 2016, când marea rivală United îl "recupera" pe Pogba de la Juventus pentru 100 de milioane de euro, tehnicianul lui Liverpool a avut o poziție extrem de fermă, care acum creează un comic de situație deosebit. Evident, germanul a trebuit să se adapteze într-un fotbal în care PSG și City au bugete nelimitate, doar fair-playul financiar reușind să le țină și pe celelalte mari forțe ale Europei la un nivel similar.
"Dacă aduci un jucător pe 100 de milioane de euro și se accidentează, ai dat-o în bară. În ziua în care fotbalul va arăta așa, cu asemenea sume pentru transferuri, eu nu voi mai fi prezent. Fotbalul este în primul rând despre echipă, despre forța grupului, nu despre un jucător pe care să dai 100 de milioane. Așa înțeleg eu fotbalul, ai nevoie să construiești un grup pentru a avea succes", spunea Klopp în 2016.
Aducerea lui Darwin Nunez pentru o asemenea sumă e fără îndoială riscantă, dar Liverpool avea nevoie de un astfel de jucător în atac, pentru a ține ritmul cu City, care l-a luat pe Haaland. În plus, "cormoranii" au fost forțați să facă această mutare de Mane, care a refuzat să prelungească și e pe picior de plecare la Bayern.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo