Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prin transferul lui Darwin Nunez, Liverpool a creat următoarea mare rivalitate pentru Premier League

Andrei Nicolae

Actualizat 13/06/2022 la 14:06 GMT+3

Liverpool a răspuns la transferul lui Erling Haaland la Manchester City prin cea mai scumpă achiziție din istoria clubului, Darwin Nunez, jucător pentru care s-a angajat să plătească 75 milioane de euro + 25 de milioane sub formă de bonusuri. Prin această afacere, The Reds ar putea crea următoarea mare rivalitate de jucători în Premier League și nu numai.

Erling Haaland, Darwin Nunez

Credit imagine: Eurosport

În ultimii 10-15 ani, fotbalul mondial a avut o rivalitate excepțională, Lionel Messi & Cristiano Ronaldo, una care și-a consumat însă "gloanțele".
În vara trecută au existat discuții în jurul unei noi rivalități, care ar putea să se apropie de cea văzută între cele două superstaruri, care au adunat nu mai puțin de 12 Baloane de Aur.
Din tot felul de motive, dinamica propusă între Kylian Mbappe și Erling Haaland nu s-a întâmplat. "Poate că în 2024 sau 2025 lucrurile ar putea arăta diferit pentru toate părțile, dar deocamdată acel scenariu este mort în apă", după cum evidențiază colegii de la

Prin transferul lui Darwin Nunez, Liverpool a creat următoarea mare rivalitate pentru Premier League

În schimb, într-un ​​mod destul de neașteptat, Liverpool ar putea crea altceva, un alt tip de rivalitate, dar care va fi la fel de convingător de urmărit, după cum mai subliniază sursa citată.
Achiziția atacantului Darwin Nunez de la Benfica a venit oarecum neașteptat. De-a lungul timpului, Liverpool a efectuat în general transferuri mai progresive, în sensul că jucătorii aduși au îmbunătățit treptat calitatea și profunzimea echipei. Dar cu Sadio Mane aproape de o plecare la Bayern Munchen, iar Mohamed Salah încă fără un nou contract, clubul a decis să acționeze. La fel ca și în cazurile lui Alisson Becker și Virgil van Dijk, Liverpool a considerat că o cheltuială substanțială pentru Nunez (75 de milioane de euro plus alte 25 de milioane de euro sub formă de bonusuri) merită datorită calității pe care o va aduce echipei atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.
Nunez este departe de produsul finit, dar după cum alți jucători precum Mane, Salah și Diogo Jota s-au dezvoltat pe Anfield, Jurgen Klopp și staff-ul său sunt gată să joace același rol și în cazul atacantului din Uruguay.
"Cu toate acestea, nimeni nu ar putea argumenta că el este la fel de avansat în cariera sa precum omul cu care va fi în curând comparat la nesfârșit: Haaland. Norvegianul a marcat 86 de goluri uimitoare în 89 de jocuri pentru Borussia Dortmund și s-a impus drept cel mai bun tânăr atacant din lume, în afară de Mbappe", a precizat Eurosport UK
Acum are șansa de a se testa într-un campionat mai greu. Haaland va deveni instantaneu unul dintre favoriții pentru premiile Balonul de Aur și Jucătorul anului și este văzut de mulți drept piesa lipsă care ar putea în sfârșit să o împingă pe City spre vârf în Liga Campionilor. Nunez nu va avea aceleași presiuni asupra lui de la început, dar având în vedere prețul pe care Liverpool l-a plătit, nu va dura prea mult până când murmurele și îndoielile vor începe dacă golurile nu încep să vină pe bandă rulantă.

Nimeni nu vrea o dezabatere despre cine este cel mai bun fundaș

Într-o lume ideală, Nunez se adaptează repede, până la urmă este un jucător care a marcat 26 de goluri în Portugalia în sezonul recent încheiat și 11 în ultimii doi ani competiționali în Europa. Iar o adaptare rapidă ar avea ca rezultat o adevărată rivalitate între el și Haaland, lucru de care Premier League are nevoie cu disperare.
"Din cauza naturii variate a pozițiilor celor mai buni jucători din ligă din ultimii ani, nu a existat o rivalitate reală care să provoace dezbateri mari între cei care urmăresc sportul. Salah și Kevin De Bruyne au fost cei doi favoriți pentru premiul Jucătorul Anului în Premier League, dar joacă în poziții total diferite. De fapt, una dintre cele mai intense dezbateri este despre cine este cel mai bun fundaș drept din ligă. Pentru a-l parafraza pe Gary Neville, numeni nu vrea asta", notează jurnalistul Pete Sharland.
Nunez și Haaland își vor întruchipa managerii în această rivalitate. Salah v De Bruyne, Dias v Van Dijk, Cancelo/Walker v Alexander-Arnold/Robertson și Alisson v Ederson nu vor putea concura cu Haaland v Nunez.
Născuți la doar 11 luni distanță, acești doi atacanți ar putea modela următorii câțiva ani ai Premier League. Va fi foarte interesant de urmărit ce va urma și prin prisma celor doi jucători under 23 de ani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo