Cluburile din Anglia, ca de altfel toate formațiile de pe bătrânul continent, trec printr-o perioadă extrem de complicată din punct de vedere financiar. Cum încasările sunt în această perioadă foarte mici (doar magazinele virtuale de suveniruri generează câștiguri, dar acestea sunt prea mici), formațiile abia mai reușesc să supraviețuiască din punct de vedere financiar.
Prin comparaţie, salariile sunt enorme. Liverpool, liderul la zi din Premier Leauge, a urcat sezonul trecut pe locul 5 în topul celor mai mari salarii din fotbalul mondial. Înaintea viitorilor campioni din Anglia se clasează Manchester City, care a plătit salarii în valoare de 335 milioane de lire sterline. Pe locul secund se clasează alt club din Regat, Manchester United, cu salarii în valoare de 332 de lire sterline; lider în acest top este Barcelona, cu 438 de lire sterline cheltuite pentru salarii.
Ca atare, într-o perioadă în care cluburile nu obţin niciun venit, să asiguri astfel de salarii e o corvoadă. Dar formaţiile din Premier League au primit un sprijin neaşteptat, lucru care indică aproape clar că acest sezon va continua. The Times anunţă că deţinătorii de drepturi tv şi oficialii Premier League au ajuns la un acord ca o parte din suma rămasă de plătit de primii pentru partidele din actuala stagiune să fie vărsată în conturile cluburilor încă de acum.
Fotbal
"Cristiano, câţi ani ai?". Momentul când Buffon a înţeles cât de mare e CR7. Replica portughezului
09/04/2020 LA 05:21
Astfel, cluburile din subsol vor încasa în această săptămână câteva milioane de euro, în timp ce Liverpool, lideul la zi, va obţine aproximativ 20 de milioane de lire. Fără îndoială că nu s-ar fi ajuns la un astfel de acord dacă nu existau semnale clare că actuala stagiune va continua, în momentul în care criza generată de coronavirus va fi depăşită.
Începând cu actualul sezon de Premier League a început un nou ciclu de 3 ani pentru drepturile TV, valoarea totală a contractului fiind de 9.2 miliarde de lire sterline. Liverpool ar urma astfel să încaseze în jur de 175 de milioane de lire sterline din drepturi TV pentru acest sezon, cel în care urmează să devină campioana Angliei pentru prima dată după 30 de ani. Și echipele din subsol câștigă sume impresionante - spre 100 de milioane de lire -, astfel că miza primei ligi engleze e imensă.
762 de milioane de lire mai aveau de primit formaţiile din Premier League pentru finalul sezonului.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
IERI LA 09:56
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11