Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Espirito Santo: "Anfield a sărbătorit un non-gol! Trebuia anulat" Reacția lui Klopp

Sebastian Ujica

Publicat 29/12/2019 la 22:10 GMT+2

Ultimul meci din 2019 de pe Anfield a fost decis după 2 faze cu arbitrajul video.

Der "Mann des Jahres": Jürgen Klopp

Credit imagine: SID

Antrenorul celor de la Wolverhampton, Espirito Santo, nu a dorit să vorbească în primă fază despre arbitrajul de la partida cu Liverpool de pe Anfield, pierdută de Wolves cu 1-0. Până la urmă, managerul portughez nu s-a mai putut abține și a contestat golul primit, considerând că trebuia anulat pentru un henț la Van Dijk în faza premergătoare golului.
"Jucătorii mei au luptat din greu, cred că a fost un meci foarte bun. În prima repriză Liverpool a fost foarte puternică, au o calitate imensă. Cred că am putut controla modul în care ne atacau, dar nu am avut mingea prea mult. În repriza a doua a fost mult mai bine și asta este partea pozitivă din acest meci. Felul în care am jucat în repriza secundă ne face să fim mândri, mai ales luând în considerare programul pe care îl avem, cu pauze atât de scurte între partide.
Îmi cer scuze tuturor pentru reacția mea pe bancă, mereu spun ceva despre munca arbitrilor dar astăzi nu simt că ar ajuta. S-a întâmplat ceea ce cred că mulți oameni au menționat, Anfield este un loc incredibil și fanii sărbătoreau un non-gol. Nu are sens din punctul meu de vedere. Arbitrii ar trebui să-și justifice deciziile. Până la urmă m-ați făcut să vorbesc despre arbitraj. Există un arbitru la mare distanță care ia decizii legate de ce se întâmplă aici, pe teren. Cine e pe teren, cine simte jocul, cine vede toate fazele de acolo? Arbitrul!
Repriza a doua nu a fost mai bună din cauza frustrării, ci pentru că am vrut să controlăm jocul, să ne revenim după o situație pe care nu am putut să o controlăm. Asta am făcut ca echipă, nu am mai făcut greșeli, am continuam să jucăm împotriva unei adversare foarte puternice. Am fost competitivi până în ultimul minut și asta e incredibil" a declarat Nuno Espirito Santo la finalul partidei.

Reacția lui Klopp

De partea cealaltă, Jurgen Klopp a pus evoluția mai slabă a echipei sale pe lipsa de prospețime.
"A fost un meci dificil, mă așteptam la asta. Dacă există o echipă care să nu se plângă de faptul că a jucat de 2 ori în 48 de ore, probabil e Wolverhampton. Nuno are niște jucători fantastici acolo, nu e nevoit să facă multe schimbări, sunt obișnuiți cu ritmul dur. Prima repriză a fost una cu multe momente în care am controlat jocul, am marcat și au fost momente de emoții din cauza VAR-ului, dar pentru mine nu a fost henț. Am avut deja un gol anulat pentru offside la subraț (Firmino vs Southampton), Pukki cred că ieri a avut umărul în offside iar pentru mine a fost clar că Adam (Lallana) a trimis mingea cu umărul, dar a durat ceva timp. Îmi pot imagina că nu a fost prea cool asta pentru cei de la Wolves. Iar golul lor nu am văzut că ar fi fost cineva în offside, am fost și noi surprinși. Am înțeles că cel care a centrat era în offside, până la urmă de asta există VAR.
Până la urmă, aceste faze le-au oferit elan, am fost puțin pe vârfuri. Am avut acest moment după ce am marcat de eliberare, detașare, și am fost imediat pedepsiți. În repriza a două au schimbat, au presat mai avansat și nu am fost suficienți de limpezi pentru a ne adapta la acest lucru. Asta ne-a dus în anumite circumsanțe în care nu trebuia să ne aflăm. Trebuie să luptăm mai mult să fim concentrați.
A fost o luptă, au vrut să ne oprească și noi am vrut să obținem rezultatul. De fiecare dată când puteam controla din nou meciul, ne calmam și venea un nou contraatac periculos. Trebuie să lupți cu tot ce ai și acești băieți au luptat din nou. Acum toată lumea e fericită. Un An Nou Fericit. Iar pe 2 ianuarie vine un alt oponent de mare calitate, Sheffield United, și va trebui să luptăm din nou" a spus Jurgen Klopp.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo