După ce Messi a trimis o adresă oficială Barcelonei prin care solicita transferul în această vară, media de pretutindeni a scris despre viitoarea destinație a decarului argentinian. Inițial s-a vehiculat varianta Inter Milano, însă cu fiecare oră care trece e tot mai clar că principala favorită în cursa pentru cel mai important transfer din istorie devine Manchester City.
Englezii i-au oferit un contract pe 5 ani (ultimii doi la New York City, formație care aparține de grupul care conduce trupa de pe Etihad), dar și garanții ferme că Pep Guardiola, al cărui contract expiră în 2021, va continua la cârma "cetățenilor".

Messi îl vrea pe Neymar lângă el, la City

Fotbal
Cursa pentru Balonul de Aur are un favorit uriaș! Messi, cotat cu aceleași șanse ca... Bonnuci
ACUM 11 ORE
Messi pare încântat că va avea în sfârșit ocazia să evolueze în cel mai puternic campionat din lume și deja se gândește pe cine va avea alături pentru a opri supremația lui Liverpool și a cuceri, în premieră pentru City, Liga Campionilor.
ESPN Brazilia anunță că Messi l-a contactat pe Neymar și i-a transmis că va merge la Manchester City. Cu acest apel, argentinianul ar fi vrut să afle care e părerea brazilianului și dacă acesta e deschis ca, în viitorul apropiat, să evolueze alături de Messi pe Etihad. Cei doi sunt foarte buni prieteni, iar în ultimii doi ani tentativele Barcelonei de a-l transfera înapoi de la PSG pe Neymar au avut de fiecare dată în spate același substrat: dorința lui Messi de a juca din nou cu bunul său amic.
În ciuda faptului că ambii fotbaliști au orgolii imense, în perioada 2013-2017, cât au jucat împreună pentru Barcelona, rezultatele au fost fantastice. Cei doi ajunseseră să se simtă perfect pe teren și să conclucreze la o mulțime de goluri pentur catalani. Parteneriatul lor a culminat în stagiunea 2014-2015, una istorică pentru Barcelona, în care a câștigat tripla istorică: campionat, Cupă, Champions League.
Kun Aguero va părăsi Manchester City la finalul sezonului 2020-2021, argentinianul anunțând deja că nu își prelungi contractul și se va întoarce în Argentina, astfel că Messi are nevoie de un nou coleg în atac. Iar Neymar pare varianta ideală. Cei doi atacanți, serviți ideal de Kevin de Bruyne, pot face din "cetățeni" o formație de neoprit pe faza ofensivă.
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31