De când Guardiola a venit la City, aproape în fiecare fereastră de mercato de vară s-a discutat, mai mult sau mai puțin intens, despre posibilitatea ca Messi să îl urmeze. Mulți au văzut aceste zvonuri doar speculații de presă, însă de această dată mutarea are șanse reale să se facă. Asta pentru că argentinianul nu mai crede în proiectul Barcelona, trimițând o adresă oficială pe numele clubului, prin care cere transferul.
TyC din Argentina, RAC1 și Sport.es anunță la unison că tatăl argentinianului negociază deja cu englezii. Acesta împreună cu Ferran Soriano e așteptat să aibă o ședință cu oficialii Barcelonei, pentru a afla exact cât cer catalanii pentru transfer. Starul sud-american are o clauză de reziliere de 700 de milioane de euro, dar e cât se poate de clar că Barcelona nu va apela la ea. Cum lui Messi îi expiră contractul în 2021, gruparea blaugrana probabil nu va avea pretenții exagerate, având în vedere că riscă să îl piardă gratis. Din ianuarie 2021, Messi poate semna din postura de jucător intrat în ultimele șase luni de contract cu orice club îl dorește. Totuși, e de aștpetat ca trupa de pe Camp Nou să ceară o sumă mai mare decât cea încasată pe Neymar, de la PSG, 222 de milioane de euro.

Dorințele lui Messi la City și ce îi oferă englezii

Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
ACUM 2 ORE
"Factorul Pep Guardiola", așa cum l-au numit spaniolii, e decisiv în alegerea lui Messi, Radio Catalunya anunțând încă de ieri că decarul sud-american a purtat deja de săptămâna trecută o discuție cu fostul său antrenor în legătură cu disponibilitatea clubului din Premier League de a-l transfera.
Messi le-ar fi transmis oficialilor "cetățenilor" că e dispus să vină doar în măsura în care are garanția că Pep Guardiola își va prelungi contractul scadent în 2021. Englezii i-au transmis că scopul lor principal în acest moment e extinderea înțelegerii cu tehnicianul catalan, făcându-i deja acestuia o propunere în acest sens, în ciuda sezonului dezamăgitor.
Messi și Guardiola au pus umărul la cucerirea a 14 trofee în perioada respectivă, dintre care 6 în sezonul 2008/2009. În acea stagiune extraordinară, Barcelona s-a impus în toate competițiile în care a participat: La Liga, Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei, UEFA Champions League, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor.
Oferta lui City pentru Messi e una extrem de tentantă: englezii i-au promis, pe lângă prelungirea contractului lui Pep, un contract pe 3 ani, pentru ca din toamna lui 2023 (când vârful va avea deja 36 de ani) să îi garanteze o înțelegere pe încă doi ani cu New York City, formația din MLS deținută de patronii arabi ai "cetățenilor". Nu se știu încă sumele exacte, dar e de așteptat ca Messi să încaseze peste 400 de milioane în următorii 5 ani.
Fotbal
Guardiola a pus ochii pe un mijlocaș din Premier League! Cine e așteptat în locul lui Fernandinho
IERI LA 08:30
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
17/05/2022 LA 12:55