Aseară, Lionel Messi i-a luat pe toți prin surprindere, trimițând un comunicat oficial către clubul de pe Camp Nou prin care anunță că vrea să se transfere de la Barcelona.
Destinația cea mai probabilă părea Inter, variantă despre care s-a discutat intens în ultimele luni, mai ales că starul argentinian și-a cumpărat de curând o casă în Milano. Despre această mutare a vorbit aseară inclusiv unul dintre foștii săi impresari , Josep Maria Minguella spunând că din punctul lui de vedere "Messi e deja transferat la o altă echipă, Inter".

Discuție Messi - Guardiola despre un transfer la City

Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
IERI LA 10:58
Totuși, Radio Catalunya vine cu o altă variantă despre care s-a vorbit în ultimii ani: o reunire a lui Messi și Guardiola, la City. Tehnicianul catalan vrea neapărat Champions League cu "cetățenii", dar peste blocajul din ultimii 4 ani se poate trece doar cu un jucător precum starul Barcelonei, cred mulți specialiști. De altfel, conform sursei citate, Messi l-ar fi contactat pe fostul său antrenor încă de săptămâna trecută, întrebându-l despre disponibilitatea financiară a clubului de pe Etihad de a îi acoperi transferul și salariul. Decarul de pe Camp Nou are o clauză de reziliere de 700 de milioane de euro, dar e limpede că Barcelona nu va apela la ea. Mai mult, cum lui Messi îi expiră contractul în 2021, gruparea blaugrana probabil nu va avea pretenții exagerate, având în vedere că riscă să îl piardă gratis. Din ianuarie 2021, Messi poate semna din postura de jucător intrat în ultimele șase luni de contract cu orice club îl dorește.
Guardiola i-a dat asigurări că și-l dorește enorm și că City va face toate eforturile necesare astfel încât să îl transfere, dacă e decis să părăsească Catalunya după 19 ani. În cazul în care va ajunge pe Etihad în această vară, Messi se va reuni cu cel care i-a fost manager între 2008 și 2012. Cei doi au pus umărul la cucerirea a 14 trofee în perioada respectivă, dintre care 6 în sezonul 2008/2009. În acea stagiune extraordinară, Barcelona s-a impus în toate competițiile în care a participat: La Liga, Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei, UEFA Champions League, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor.

Guardiola, întrebat acum o lună despre transferul lui Messi de la Barcelona

Încă de acum o lună, înainte ca sezonul să se termine, Pep a fost întrebat despre un posibil transfer al lui Messi, în contextul în care de atunci se discuta intens despre nemulțumirile starului sud-american pe Camp Nou.
Diplomat și abil, Guardiola n-a dorit să ofere detalii pe marginea acestui subiect extrem de discutat în presa internațională. Cu toate acestea, managerul lui City a declarat în limba catalană că și-ar dori ca superstarul argentinian să rămână pe Camp Nou, la echipa sa de suflet.
Așa cum am mai spus, vom vorbi despre transferuri la finalul sezonului. Momentan nu voi spune nimic. Totuși, dorința mea ar fi ca Messi să rămână la Barcelona | Pep Guardiola
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50
UEFA Europa Conference League
Noul sistem al lui Chelsea și cum ar putea să facă diferența în partida cu Manchester City
14/01/2022 LA 19:06