Meciul de pe Goodison Park a început cu o veste proastă pentru campioana din Premier League. Virgil van Dijk a fost faultat grav de Jordan Pickford și a părăsit cu greu terenul.
Klopp a dezvăluit că lucrurile nu arată deloc bine pentru fundașul olandez, iar în presa britanică s-a scris chiar că verdictul medicilor ar fi ruptură a ligamentului încrucișat anterior. Dacă diagnosticul se va confirma, Van Dijk va lipsi 7-8 luni și va rata restul sezonului.
În ciuda intrării criminale, Pickford n-a primit vreun avertisment. Tușierul a ridicat fanionul, semn că Van Dijk se afla în poziție de offside, iar arbitrul central a considerat că intervenția dură a portarului lui Everton nu trebuie sancționată. Tehnologia VAR a analizat doar faza offside-ului, nu și cea a faultului lui Pickford care, în opinia multor voci din fotbalul englez, ar fi trebuit pedepsit cu cartonaș roșu.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
La finalul meciului, a fost discutată întens faza în care Van Dijk a fost semnalizat în offside. Aceeași controversă a apărut și în prelungirile partidei, când Sadio Mane a fost semnalizat în offside, înainte să-i paseze decisiv lui Jordan Henderson.
Printre cei care și-au dat cu părerea despre cele două faze se numără și Dele Johnson, jurnalistul ESPN. Potrivit acestuia, Van Dijk și Sadio Mane au fost surprinși în poziție de offside cu partea superioară a brațului.
Sezonul precedent, cei doi s-ar fi aflat în poziție regulamentară, însă între timp regulamentul s-a schimbat. Potrivit noii "legi", nu se mai acordă henț dacă jucătorul atinge mingea cu partea superioară a brațului (precum este zona delimitată în graficul prezentat de jurnalistul ESPN). Astfel, automat s-a schimbat și legea offside-ului, cea care prevede că un jucător nu este în poziție regulamentară dacă o parte a corpului său cu care poate lovi legal mingea este mai avansată față de fundașul advers.
Drept urmare, Mane și Van Dijk pot lovi legal mingea cu partea superioară a mâinii, iar acea zonă se afla în afara jocului.
Mai jos cele două faze controversate din Everton vs Liverpool:
#1. Offside + fault la Virgil van Dijk:

Probleme uriașe pentru Liverpool! Van Dijk, OUT din derby-ul cu Everton, după o intrare criminală

#2. Offside la Sadio Mane:

Liverpool a înscris golul victoriei în prelungiri, dar VAR-ul l-a anulat pentru un offside minuscul

Jurgen Klopp, pesimist după accidentarea gravă suferită de Virgil van Dijk

Jurgen Klopp și-a exprimat dezamăgirea față de deciziile pe care VAR nu le-a luat în favoarea echipei sale și a vorbit despre accidentarea suferită de liderul din defensiva cormoranilor: "Am pierdut un jucător într-o situație în care VAR nu s-a implicat cu Van Dijk și poate altul la cartonașul roșu (n.r. - Thiago Alcantara). Am marcat și un gol valabil care însă nu a contat, deci, evident, nu a fost ziua noastră, dar jocul a fost cel pe care am vrut să îl văd din partea echipei mele.
Nu-mi dau seama cât de gravă este accidentarea, dar vă pot spune sigur că nu e bine. Virgil a jucat nici nu știu câte meciuri la rând, a jucat cu durere, a jucat cu de toate, însă cu Everton nu a mai putut continua, pur și simplu trebuie să iasă de pe teren. Asta nu e bine și ne va fi foarte greu fără el", a spus Klopp la conferința de presă de după meci.
Pentru Liverpool urmează o perioadă de foc, cu o sumedenie de meciuri din 3 în 3 zile. Primul va fi miercuri, în deplasare cu Ajax, în primul meci din acest sezon de Champions League, iar în week-end-ul viitor, "cormoranii" vor juca pe Anfield, în etapa a 6-a din Premier League contra lui Sheffield United.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/10/15/2915162.png
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52