Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Everton o învinge pe Tottenham și arată ca o echipă renăscută în noul sezon de Premier League

Vlad Dumitrescu

Actualizat 13/09/2020 la 20:23 GMT+3

Everton s-a impus cu 1-0 pe Tottenham Hotspur Stadium grație golului marcat de Calwert-Lewin iar echipa lui Carlo Ancelotti a fost echipa mai bună pe tot parcursul meciului.

Everton

Credit imagine: Eurosport

Ambele echipe au început această partidă cu tot ce au avut mai bun și mai ales cu tot ce au avut mai nou. Dacă la Everton au intrat pe teren din primul minut Allan, James Rodriguez și Doucoure, Mourinho i-a introdus de la început pe Matt Doherty și Hojberg.
Această decizie pare să fi fost corectă însă doar în cazul lui Carlo Ancelotti. Creativitatea, fluiditatea în mișcare și ritmul excelent susținut de Everton pe tot parcursul partidei i-au dat dreptate italianului să înceapă cu noile achiziții însă de cealaltă parte Matt Doherty a fost prins de multe ori mult prea avansat. Dacă acest lucru mergea la Wolves unde avea în spate trei fundași centrali, la Tottenham situația e diferită iar Richarlison sau Calwert-Lewin au profitat constant de această slăbiciune.
Everton a început mai slab partida dar după primele minute ezitante, elevii lui Carlo Ancelotti au pus stăpânire pe joc. Chiar dacă și Tottenham a avut ocaziile sale, salvate excelent de Pickford, ratarea cea mare i-a aparținut lui Richarlison la cealaltă poartă.

Tottenham - Everton 0-1. Echipa lui Ancelotti a impresionat în primul meci al sezonului

Egalitate la pauză, lucru care nu s-a menținut însă și în a doua parte. Mourinho l-a introdus pe Sissoko la pauză în locul lui Dele Alli, dar asta nu a oprit golul care urma să vină. Lucas Digne a executat superb o lovitură liberă, mingea a ajuns la Calwert-Lewin care a lovit cu capul perfect pentru a deschide scorul în minutul 55. Chiar de lângă Toby Alderweireld, care a avut o partidă demnă de uitat. Doar Trent Alexander-Arnold și Andy Robertson au mai multe assisturi dintre fundași decât Lucas Digne de la începutul sezonului 2018/2019.
Dacă Everton a fost o echipă calmă, care știe mereu ce are de făcut, cu mijloc plin de creativitate compus din James, Allan și Doucoure, Tottenham a părut să se scalde într-o frustrare continuă și o echipă lipsită total de idei sau creativitate. Spre finalul partidei Spurs a încercat să pună presiune, dar toate atacurile se încheiau fără pericol în fața careului, de obicei cu mingi aruncate haotic în careu. O disperare și tactică demnă de Sam Allardyce pe care am mai întâlnit-o pe vremea când Mourinho o antrena pe Manchester United iar Fellaini era ținta mingilor.

Așadar primul meci și prima victorie în primul sezon întreg cu Carlo Ancelotti pe banca lui Everton. Cu un mijloc total transformat, italianul pare capabil să o ducă pe Everton la următorul nivel.
Partidele din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo