Dennis Bergkamp a fost fără doar şi poate unul dintre cei mai mari jucători din anii '90 şi va rămâne în istoria lui Arsenal şi a Premier League un fotbalist care a marcat mereu goluri incredibile. Drept răsplată, "olandezul zburător" a fost introdus de curând în Premier League Hall of Fame, iar subiectul a fost dezbătut de colegii de la Premier League Show.
Prezent în emisiune, fostul mare jucător român, Lucian Sânmărtean, a dezvăluit că atacantul batav trebuia să ajungă la Panathinaikos în 2003. În cele din urmă, grecii şi-au făcut calculele şi au optat pentru internaţionalul nostru. Evident, venirea lui Berkgamp ar fi fost o lovitură de imagine, dar această mutare venea la pachet cu un salariu uriaş. În 2003, vârful îşi încheia contractul cu Arsenal (în cele din urmă, convins de Wenger, şi-a prelungit în vară înţelegerea cu "tunarii", chiar înainte să devină liber de contract) şi probabil avea pretenţii financiare uriaşe pentru a merge să joace în Grecia. În plus, în acel moment Dennis ajunsese deja la 34 de ani şi nimeni nu putea să garanteze pentru randamentul său pe termen mediu.

De ce au optat şefii lui Panathinaikos pentru Sânmărtean în detrimentul lui Bergkamp

Premier League
Lukaku poate fi oprit într-un singur mod: "L-aș lovi, i-aș șopti mizerii la ureche"
17/09/2021 LA 14:53
Şefii lui Pao au optat în cele din urmă pentru Sânmărtean, un fotbalist care abia împlinise 23 de ani, şi care putea să ajungă la un nivel incredibil. Lucian a fost văzut de mulţi unul dintre cei mai talentaţi jucători din istoria României, performanţele sale, altfel admirabile, fiind considerate de mulţi specialişti invers-proporţionale cu talentul imens.
"Vreau să vă spun şi eu o întâmplare. În momentul în care m-am transferat la Panathinaikos, grecii au avut de ales între mine şi Dennis Bergkamp. Bine, eu am aflat ulterior, mi-au spus cei de la club. M-au ales pe mine datorită vârstei. Olandezul a fost un jucător fabulos, e incredibil ce reuşea pe teren, e incredibil ce a făcut pentru Arsenal", a dezvăluit Lucian Sânmărtean la Premier League Show.
79 de meciuri și 37 de goluri are Bergkamp marcate pentru echipa națională. 734 de meciuri și 264 de goluri stau scrise lângă numele lui pentru echipele de club, dintre care 120 de goluri marcate pentru Arsenal.
Sânmărtean a ajuns la Panathinaikos pentru 900.000 de euro şi un salariu incomparabil mai mic decât voia Bergkamp. El i-a cucerit imediat pe fanii eleni, care l-au poreclit "micul magician", dar un conflict cu Alberto Malesani l-a ţinut departe de primul "11" aproape doi ani. Cu siguranţă că dacă nu exista acel episod, actualul expert Eurosport ar fi ajuns la un cu totul alt nivel, iar transferul la o echipă de top din Vest ar fi reprezentat doar o chestiune de timp.
Premier League
Arsenal, cel mai neașteptat transfer! Arteta a confirmat: "Suntem în discuții cu el"
16/09/2021 LA 15:20
Premier League
Klopp cumpără de la Real Madrid! 35 de milioane € pentru transferul iernii în Europa
09/09/2021 LA 09:03