Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fabregas a dezvăluit promisiunea pe care i-a făcut-o Mourinho ca să vină la Chelsea

Cosmin Cioboata

Publicat 23/05/2020 la 22:28 GMT+3

Cesc Fabregas (33 de ani) a ajuns la Chelsea în 2014, după 3 ani petrecuți la Barcelona. Transferul său pe Stamford Bridge a fost considerat de multă lume drept o trădare, având în vedere că mijlocașul evoluase timp de 8 sezoane la Arsenal, rivala lui Chelsea din Londra.

Cesc Fabregas a câștigat titlul în Premier League în sezonul 2014/2015, sub comanda lui Jose Mourinho

Credit imagine: Getty Images

Fabregas a mărturisit că, deși avea o simpatie uriașă pentru Arsenal, a fost convins de Jose Mourinho să meargă pe Stamford Bridge. În cadrul podcastului "Locker Room", ibericul a dezvăluit promisiunea pe care tehnicianul portughez i-a făcut-o în timpul negocierilor: titlul de campion în Premier League.
În prima zi în care ne-am întâlnit, Mourinho mi-a spus că are nevoie de doi jucători: de mine și de Diego Costa. A luat o foaie de hârtie și a început să deseneze echipa cu care era sigur că va câștiga titlul. Mi-a spus: 'Dacă vii la Chelsea, vom deveni campioni'. | Cesc Fabregas
Fabregas a semnat în cele din urmă, iar Mourinho și-a respectat promisiunea. Cu portughezul pe banca tehnică și cu Fabregas și Diego Costa în primul "11", Chelsea a cucerit titlul de campioană a Angliei în sezonul 2014/2015.

Fabregas: "Știam că voi face un pas important"

Privind retrospectiv, Fabregas a recunoscut că nici nu i-a trecut prin minte că va ajunge la Chelsea, pe vremea când evolua la Arsenal:
Dacă mi-ar fi spus cineva pe vremea când aveam 23 de ani și eram căpitanul lui Arsenal că voi fi fericit la Chelsea, aș fi crezut că e nebun. Cu toate acestea, chiar am fost fericit. M-am înțeles excelent cu cei de la club și a fost exact experiența de care aveam nevoie. Știam că dacă voi merge alături de Mourinho voi face un pas important în cariera mea. | Cesc Fabregas
Fabregas a evoluat pentru Chelsea în perioada 2014-2019 și a cucerit 4 trofee: două titluri (2015, 2017), o Cupă a Angliei (2018) și o Cupă a Ligii (2015).

Cariera impresionantă a lui Fabregas

Cesc Fabregas a semnat cu Arsenal în vara anului 2003. În 303 apariții pentru "tunari", mijlocașul a înscris 57 de goluri și a oferit 91 de assist-uri. În cele 8 sezoane petrecute pe Emirates, ibericul a câștigat două trofee: Cupa și Supercupa Angliei, ambele în 2004. Fabregas a pus umărul la parcursul fantastic al lui Arsenal din Champions League din szonul 2005/2006, când londonezii au ajuns până în finală. Chiar Barcelona, fosta echipă a lui Fabregas, a fost cea care a învins echipa lui Wenger, scor 2-1.
Fabregas a ajuns pe Camp Nou în 2011, reușind să câștige 6 trofee alături de formația catalană. În 2014, ibericul a revenit în Premier League, la rivala lui Arsenal din Londra, Chelsea. În prezent la AS Monaco, mijlocașul a bifat performanțe uriașe și la naționala Spaniei, alături de care a cucerit Cupa Mondială din 2010 și a devenit de două ori campion european (în 2008 și 2012).
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo