Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gary Neville și Jamie Carragher au ales cel mai bun prim "11" din Premier League pentru anul 2020

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 22/12/2020 la 15:09 GMT+2

Foști rivali pe teren, Gary Neville și Jamie Carragher au alcătuit cel mai bun prim “11” din Premier League în 2020, în cadrul emisiunii Monday Night Football, pentru postul de televiziune Sky Sports.

Gary Neville și Jamie Carragher

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alex Ivan
Gary Neville și Jamie Carragher au căzut de acordasupra tuturor pozițiilor din această echipă a celor mai buni jucători din Premier League. Cele două legende de la Manchester United și Liverpool au purtat negocieri doar asupra partenerului lui Virgil van Dijk din centrul defensivei.
În final, Conor Coady a fost alesul foștilor internaționali englezi. Restul echipei este dominată de jucători de la Liverpool, cu Mohamed Salah, Alisson sau Jordan Henderson regăsindu-se toți în echipa aleasă de Neville și Carragher.

Cea mai bună echipă din Premier League în 2020, în opinia lui Gary Neville și Jamie Carragher

Între buturi, cei doi au ales să meargă pe mâna brazilianului din poarta lui Liverpool, Alisson. Gary Neville a argumentat această decizie spunând că goalkpeer-ul cormoranilor este cel mai bun din campionat: “Fără discuții. Ederson a fost excelent pentru câteva sezoane, însă nivelul său a scăzut în ultimele 12 luni. Alisson reușește paradă după paradă, ia decizii bune după decizii bune. Comite cele mai puține erori, lucru esențial, și oferă siguranță apărătorilor din fața sa. Pentru o echipă care vrea să câștige Champions League și Premier League, ai nevoie de un portar extraordinar. Alisson este acel gen de portar”, a afirmat Neville.
Neviile și Carragher au optat pentru un cuplu de fundași centrali alcătuit dintre Virgil van Dijk și Conor Coady. Aceștia îi consideră pe cei doi fotbaliști esențiali pentru forța echipelor lor: “Van Dijk este un membru crucial al lui Liverpool. Deși este accidentat, echipa încă reușește să producă rezultate. Asta se datorează prezenței sale alături de coechipieri. Este și meritul portarului, dar van Dijk este liderul defensivei”, a spus Jamie Carragher despre fundașul olandez.
“Coady, ținând cont de defensiva solidă de la Wolves și de debutul său la echipa națională, putem spune că este cel puțin la același nivel precum restul apărătorilor de top din Premier League. Laporte a ratat multe meciuri. Este un jucător excelent, dar a lipsit prea mult. Coady este un fundaș pe care te poți baza și o alegere bună pentru această echipă”, a declarat Gary Neville despre apărătorul lui Wolves.

Neville și Carragher, impresionați de oamenii lui Liverpool

Pentru fundașii laterali, foștii internaționali englezi nu au avut în gând decât două variante. Alexander-Arnold și Andrew Robertson sunt printre cei mai apreciați jucători din echipa lui Klopp: “Robertson, fundașul stânga, este nemaipomenit. Are intensitate, calitate și este foarte constant. Trent Alexander-Arnold este un star. Reușește să redefinească rolul unui fundaș dreapta. Dacă Arnold trebuie să urmeze un exemplu, acela este Robertson. Să devină la fel de bun ca el din punct de vedere defensiv, să fie la fel de constat și să mențină aceeași intensitate în fiecare minut al jocului”, a spus Gary Neville.
La mijlocul terenului, Neville și Carragher au optat pentru un jucător de la Liverpool, unul de la Manchester United și altul de la Manchester City. Jordan Henderson, Bruno Fernades și Kevin De Bruyne au fost cei mai buni mijlocași, în opinia celor doi. “Atunci când privești echipa lui Liverpool, realizezi că ceva nu este în ordine atunci când Henderson nu se află pe teren. Pur și simplu ceva lipsește, Jordan redă acea prezență dominantă și autoritatea de la mijlocul terenului”, a spus Jamie Carragher.
“Pentru mine, De Bruyne este cel mai bun jucător din Premier League. Când vom privi înapoi peste anii săi în Anglia, vom realiza cât de important a fost pentru Manchester City. În ceea ce îl privește pe Bruno Fernandes, el a fost excepțional. A revitalizat-o pe Manchester United. Acum sunt la câteva puncte în spatele lui Liverpool, iar parcursul lor din sezonul trecut a fost excelent de asemenea. Asta poate face un jucător de calitate”, a completat fostul fundaș de la Liverpool.

Atacanții lui Mourinho, preferații lui Carragher și Neville

Carragher și Neville și-au ales un trio ofensiv de vis. Cei doi au optat pentru atacanții lui Jose Mourinho de la Tottenham, Harry Kane și Son Heung-Min, și pentru starul lui Liverpool, Mohamed Salah.
“Nu poți să-i critici pe Son sau Mane. Cei doi nu au părți negative. Sunt amândoi de clasa mondială și orice club și-ar dori să-i aibă. Cred însă că Son excelează într-o echipă mai slabă decât cea a lui Mane. Nu e o diferență mare între cei doi, Mane ar fi putut intra oricând în echipă”, a spus Neville.
“Îl apreciez mult pe Mane, dar consider că traversează un moment nefast deocamdată. Cred că are un singur gol în nouă meciuri. Son a fost instrumental până acum, nu putea să lipsească din echipă”, a completat Jamie Carragher.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
premier league
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo