Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: Vinicius Jr

Cristian Mihală

Publicat 15/01/2022 la 12:58 GMT+2

Pep Guardiola s-a reorientat, după ce a înţeles că şansele ca Erling Haaland să ajungă pe Etihad sunt destul de mici. Tehnicianul lui Manchester City va încerca să îl transfere în vară pe Vinicius Jr, de la Real Madrid.

Pep Guardiola (Manchester City)

Credit imagine: Imago

Brazilianul lui Real Madrid a devenit în acest sezon unul dintre cei mai importanţi jucători din fotbalul mondial, marcând de 12 ori și oferind nouă pase decisive pentru "galactici". Vinicius Jr e văzut de Florentino Perez un fotbalist inamovibil, însă Manchester City va încerca "imposibilul" în vară, anunţă Mirror.
În cazul în care City nu îl va putea aduce pe Haaland - şi se pare că şansele ca starul lui Dortmund să ajungă pe Etihad sunt foarte mici -, Guardiola l-a fixat pe Vinicius Jr drept prioritate "0" pentru "cetăţeni". Campioana Angliei l-a pierdut în această iarnă pe Ferran Torres, plecat la Barcelona, şi cum nici plecarea lui Aguero nu a fost compensată, e nevoie de întăriri în ofensivă. În var s-a tatonat pista "Kane", dar între timp s-a renunţat la ea, iar Pep vrea ca oficialii lui City să facă tot posibilul pentru a i-l pune la dispoziţie pe Vinicius. Evident, mutarea va fi aproape imposibil de realizat, în contextul în care conducerea de pe Bernabeu îl vede pe sud-american un fotbalist de mare viitor, dar City vrea să profite de context.
Vinicius are în prezent un salariu foarte mic la Real Madrid, dar e de aşteptat să îşi renegocieze înţelegerea în vară. Dar, atunci pe Bernabeu ar putea sosi Mbappe şi Haaland, astfel că bugetul clubului va fi serios afectat, iar un salariu uriaş pentru brazilian e mai puţin probabil în acest scenariu.
City e gata să pună la bătaie 150 de milioane de euro pentru brazilian, mutarea urmând a fi cea mai scumpă din istoria Premier League. Cu Haaland şi Mbappe în atac, Real Madrid ar putea fi mult mai deschisă să îl cedeze pe Vinicius. Cel puţin asta speră englezii, care mizează pe faptul că fotbalistul va fi mult mai uşor de convins decât clubul, în contextul în care i se pregăteşte al doilea cel mai mare salariu din lot (doar De Bruyne ar urma să câştige mai mult decât Vinicius, pe Etihad).
CITEŞTE ŞI:

Situaţia contractuală a lui Vinicius

Sportivul în vârstă de 21 de ani câștigă anual 3,2 milioane de euro, sumă care poate ajunge până la 4 milioane de euro cu tot cu bonusuri. În aceste condiții, Vinicius Jr. este, alături de Dani Ceballos, Jesus Vallejo și Andriy Lunin, pe lista celor mai prost plătiți fotbaliști ai lui Real Madrid. Trebuie menționat, însă, că brazilianul a fost printre primii jucători care și-au dat acordul pentru a-și reduce salariul din cauza problemelor financiare cauzate de pandemie.
Salariul lui Vinicius ar putea să crească în stagiunile următoare. Oficialii madrilenilor intenţionează să înceapă negocierile cu reprezentanții lui Vinicius pentru prelungirea contractului său și după vara anului 2025. Conform presei din Spania, fotbalistul, care a ajuns în Spania în 2018, după transferul de la Flamengo în schimbul a 45 de milioane de euro, ar urma să aibă în noua înțelegere o clauză de reziliere de 500 de milioane de euro.
Real Madrid a făcut deja o ofertă jucătorului și reprezentanților săi în decembrie, însă vor discuta aspectele legate de noul contract după finalul sezonului curent. Ambele tabere au acceptat această idee și au afirmat că brazilianul ar trebui să nu se lase distras și să se focuseze pe performanțele sale de pe teren.
În cazul în care Florentino Perez obține semnătura lui Haaland şi Mbappe, situația salariilor se va complica, iar Vinicius va fi în pericol de a nu primi o mărire substanţială, în ideea de a se menține o balanță financiară.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo