Manchester City se afla în a doua jumătate a clasamentului după înfrângerea cu Tottenham Hotspur din noiembrie 2020. Pe atunci, Jose Mourinho părea capabil de a aduce cel mai improbabil titlu în vitrina echipei din nordul Londrei.
De atunci însă lucrurile s-au schimbat radical pentru ambele echipe. Pentru Spurs a urmat un adevărat coșmar - în acest moment și o clasare între primele patru pare improbabilă. De cealaltă parte, Manchester City a renăscut total și a câștigat ultimele 16 meciuri în toate competițiile, fiind în acest moment principala favorită la titlu și în mod clar cea mai bună echipă din Anglia. Poate din Europa. Cea mai în formă, oricum.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Nu trebuie subestimată aici importanța unui Ederson într-o formă excelentă. Și nici evoluțiile aproape de perfecțiune ale lui Ruben Dias. Sau revenirea la cea mai bună formă a lui John Stones. Iar Aymeric Laporte rămâne o piesă de bază și un fundaș de clasă.
Guardiola a învățat că într-un sezon cu adevărat nebun, cu cazuri de COVID-19 care pot apărea oricând și cu un calendar mai aglomerat ca niciodată este bine să te adaptezi. City a avut multe victorii la limită, în care nu a apăsat inutil pe pedala de accelerație iar defensiva s-a ridicat, în sfârșit, la nivelul așteptărilor.
https://i.eurosport.com/2021/02/15/2995340.jpg

Ilkay Gundogan, adevăratul star al lui Manchester City în acest sezon

Un alt element cheie însă pentru revenirea lui City este Ilkay Gundogan. Germanul a avut evoluții constant bune încă de când a venit la Manchester City în 2016 iar în ultimele trei sezoane a fost o piesă de bază pentru Guardiola, fiind genul de jucător care nu primește toate laudele, dar care își face treaba liniștit la mijlocul terenului.
De altfel, germanul a declarat că se simte mai bine departe de lumia reflectoarelor, însă acest sezon a fost unul diferit. El a marcat 11 goluri în 18 meciuri jucate în Premier League. În 2021, are șapte goluri înscrise - mai multe decât Ronaldo, Messi sau Lewandowski în campionatele interne.
Gundogan a ieșit la rampă mai ales după accidentarea lui Kevin de Bruyne și a dovedit că este o adevărată forță creatoare la mijlocul terenului și că este perfect capabil să joace și mai avansat, el având execuții extraordinare pe parcursul acestui sezon. Este meritul lui Guardiola că mereu scoate ce este mai bun din jucătorii săi dar este meritul lui Gundogan că poate atât mai retras, cât și în noul rol mai liber, mai avansat.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52