Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

”În primul meci am jucat cu ghetele altcuiva” Povestea noului transfer de la Leicester

Sebastian Ujica

Actualizat 07/10/2019 la 19:55 GMT+3

Dennis Praet e gata să impresioneze în Premier League.

Leicester - Tottenham

Credit imagine: Getty Images

Transferat în această vară de Leicester de la Sampdoria cu 20 de milioane de euro, Dennis Praet, a dezvăluit câteva momente necunoscute despre transferul din ultima zi de mercato într-un interviu pentru The Guardian.
”A fost la limită pentru că era ultima zi de transferuri. Am ajuns la baza de antrenament însă mai erau probleme minore cu contractul și cred că mai era o oră până când expira perioada de transferuri când totul a fost rezolvat, așa că am putut să semneze la timp. Dar am ajuns acolo cu gândul că dacă voi semna, voi avea timp să mă întorc (în Italia) să-mi iau lucrurile. Dar antrenorul voia foarte mult să rămân pentru primul meci. Nu aveam ghetele așa că am făcut primele 2 antrenamente și am jucat primul meci cu ale altcuiva. Nici măcar nu știu ale cui erau” a povestit Praet.
Praet a dezvăluit și motivul pentru care Brendan Rodgers, antrenorul lui Leicester, a crezut că mutarea nu va mai avea loc. ”Mi-a trimis un mesaj pe telefon cu o zi înainte să vin, însă era pe numărul de Belgia pe care nu îl aveam cu mine așa că am văzut mesajul la trei zile distanță. A crezut că l-am ignorat. Mi-a spus: ți-am trimis mesaje!
Când am auzit de interesul lui Leicester a fost important pentru mine să aflu cum joacă pentru că nu știam exact. În acel moment eram în autocar cu Sampdoria, ne îndreptam spre o partidă amicală și am urmărit a doua repriză de la Leicester vs Atalanta. Pe Atalanta o știam din Italia, o echipă foarte bună. Dar am fost foarte surprins de cum juca Leicester, un pressing foarte agresiv, fotbal bun, multe șanse. În acel moment m-au convins. Desigur că după aceea, când era totul serios, am vorbit cu Youri (Tielemans) despre toate: cum e antrenorul, cum e baza de antrenament, cum sunt jucătorii. Totul a fost pozitiv” a mai spus Praet.
Dennis Praet a facut parte dintr-o generație extraordinară a fotbalului belgian și a fost la un pas să ajungă în Anglia mult mai devreme. A fost invitat la academia lui Arsenal pe când avea doar 15 ani într-un moment în care era la Genk, cea care îi lansase pe Kevin De Bruyne, Divock Origi și Thibaut Courtois.
”Am avut 3-4 opțiuni foarte bune. Am mers să vizităm Arsenal, Lille, Ajax și Anderlecht. Arsenal ar fi reprezentat un pas foarte frumos și puteam câștiga mult mai mulți bani ca la Anderlecht, dar în acel moment educația mea era prioritară. Nu exista nicio garanție că voi ajunge un fotbalist bun” spune Praet.

Eforturi mari în copilărie

Praet nu a avut o copilărie ușoară. Pentru a ajunge fotbalist, el pleca de dimineață din casa sa din Leuven la o școală din Genk, oraș aflat la 70km distanță, pentru ca după școală să se antreneze. ”Erau zile cu 14-15 ore de muncă. Dar nu m-am gândit nicio clipă că e dificil. Era obiectivul meu să devin fotbalist. Desigur, cei de la Genk îmi spuneau să vin cu familia în gazdă. Dar sunt familist și îmi plăcea să fiu acasă” a mai spus Praet.
A ales-o pe Anderlecht la 15 ani iar 2 ani mai târziu devenea titular. A strâns peste 100 de apariții în prima ligă din Belgia înainte să împlinească 20 de ani. A fost ales cel mai bun jucător din Belgia în 2014 și plecarea într-un alt campionat era inevitabilă.
A mers la Sampdoria unde a petrecut 3 ani și a devenit ”un jucător mai complet ca înainte”, după cum spune chiar el, transformându-se dintr-un număr 10 într-un ”număr 8 modern care poate fi creativ în atac, dar care poate face și munca <<murdară>> în defensivă. În Italia, tactica este tot ce contează. Pentru a da un exemplu, având în vedere că mi s-a părut foarte amuzant, mergeam în camera cu TV pentru a vedea filmări în fiecare zi și când am jucat o partidă împotriva echipei Under-20 pentru a pregăti următoarea partidă, au venit și aceștia în camera cu TV pentru a le arăta cum fac pressing viitorii adversari; atât de departe ajunge totul. Au stat acolo o oră și jumătate. Au învățat cum făceau pressing fiecare jucător și au repetat asta pe terenul de antrenament” a mai spus Praet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo