Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Uluitor: Guardiola a început să plângă când a fost întrebat dacă nu îl păstrează pe Aguero

Cristian Mihală

Actualizat 23/05/2021 la 21:24 GMT+3

Kun Aguero a jucat în această seară ultimul său meci în tricoul lui City, în victoria, 5-0, cu Everton. Pep Guardiola nu și-a putut stăpâni lacrimile când a vorbit despre golgheterul său, la final.

Guardiola nu și-a putut stăpâni lacrimile la ultimul meci al lui Aguero pe Etihad

Credit imagine: Eurosport

Accidentat în majoritatea timpului în acest sezon, Aguero nu a mai strălucit așa cum a făcut-o în ultimul deceniu. Înainte de ultimele meciuri din Premier League, argentinianul a avut din nou probleme medicale, însă s-a recuperat suficient încât să fie trecut pe foaia de joc la ultima confruntare, cu Everton.
Kun a fost introdus pe final contra formației lui Ancelotti și a arătat că a rămas un golgheter pur-sânge, chiar și când nu e în forma fizică ideală. A punctat de două ori și a ajuns la 184 de reușite în tricoul lui City. Niciun fotbalist în istoria Premier League nu a înscris atât de multe goluri pentru o singură formație.
La final, vizibil emoționat, Guardiola a vorbit la superlativ despre golgheterul său și nu a putut să își stăpânească lacrimile.
"Îl iubim atât de mult, e o persoană specială pentru noi toți. E atât de drăguț, m-a ajutat atât de mult, e atât de bun. Nu o să putem să îl înlocuim. Sunt mulți jucători - Joe Hart, David Silva - care ne-au ajutat, care au dus clubul unde e acum. Kun lasă și el o moștenire grea. Are o calitate extraordinară, ați văzut ce a realizat în 20 de minute", a spus Guardiola, după festivitatea de premiere în care City a primit medaliile de campioni.

Aguero, spre Barcelona

Lui Aguero i se termină contractul cu City și, deși oficialii i-au făcut o propunere de prelungire, sud-americanul va da curs unei alte provocări. Cel mai probabil, Kun va îmbrăca din această vară tricoul lui FC Barcelona.
Motivul principal pentru care Aguero a ales să plece are legătură probabil cu nevoia unei noi aventuri, pe final de carieră, dar și cu faptul că, în condiții normale, nu mai e o soluție pentru primul "11" al lui Pep. Foden și Mahrez par inamovibili în atac, iar Ferran Torres vine puternic din spate. În acest sezon, tehnicianul catalan a schimbat în multe momente sistemul de joc, evoluând cu De Bruyne sau Bernardo Silva "9" fals.
5 titluri a câștigat Aguero pentru City, trecându-și în CV și o Cupă a Angliei, dar și 6 Cupe ale Ligii. A fost golgheterul campionatului în 2014-2015 și a fost numit jucătorul anului pentru "cetățeni" în două rânduri: 2011-2012 și 2014-2015.
Aguero ar mai putea juca o partidă pentru City - finala Champions League, cu City -, dar în condiții normale nu va fi titular. Totuși, dacă scorul o va permite, Pep ar putea să îi mai facă un cadou, pe final de meci, sâmbăta viitoare.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo