Accidentat în majoritatea timpului în acest sezon, Aguero nu a mai strălucit așa cum a făcut-o în ultimul deceniu. Înainte de ultimele meciuri din Premier League, argentinianul a avut din nou probleme medicale, însă s-a recuperat suficient încât să fie trecut pe foaia de joc la ultima confruntare, cu Everton.
Kun a fost introdus pe final contra formației lui Ancelotti și a arătat că a rămas un golgheter pur-sânge, chiar și când nu e în forma fizică ideală. A punctat de două ori și a ajuns la 184 de reușite în tricoul lui City. Niciun fotbalist în istoria Premier League nu a înscris atât de multe goluri pentru o singură formație.
La final, vizibil emoționat, Guardiola a vorbit la superlativ despre golgheterul său și nu a putut să își stăpânească lacrimile.
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
ACUM 5 ORE
"Îl iubim atât de mult, e o persoană specială pentru noi toți. E atât de drăguț, m-a ajutat atât de mult, e atât de bun. Nu o să putem să îl înlocuim. Sunt mulți jucători - Joe Hart, David Silva - care ne-au ajutat, care au dus clubul unde e acum. Kun lasă și el o moștenire grea. Are o calitate extraordinară, ați văzut ce a realizat în 20 de minute", a spus Guardiola, după festivitatea de premiere în care City a primit medaliile de campioni.

Aguero, spre Barcelona

Lui Aguero i se termină contractul cu City și, deși oficialii i-au făcut o propunere de prelungire, sud-americanul va da curs unei alte provocări. Cel mai probabil, Kun va îmbrăca din această vară tricoul lui FC Barcelona.
Motivul principal pentru care Aguero a ales să plece are legătură probabil cu nevoia unei noi aventuri, pe final de carieră, dar și cu faptul că, în condiții normale, nu mai e o soluție pentru primul "11" al lui Pep. Foden și Mahrez par inamovibili în atac, iar Ferran Torres vine puternic din spate. În acest sezon, tehnicianul catalan a schimbat în multe momente sistemul de joc, evoluând cu De Bruyne sau Bernardo Silva "9" fals.
5 titluri a câștigat Aguero pentru City, trecându-și în CV și o Cupă a Angliei, dar și 6 Cupe ale Ligii. A fost golgheterul campionatului în 2014-2015 și a fost numit jucătorul anului pentru "cetățeni" în două rânduri: 2011-2012 și 2014-2015.
Aguero ar mai putea juca o partidă pentru City - finala Champions League, cu City -, dar în condiții normale nu va fi titular. Totuși, dacă scorul o va permite, Pep ar putea să îi mai facă un cadou, pe final de meci, sâmbăta viitoare.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
IERI LA 09:32
Fotbal
Guardiola a pus ochii pe un mijlocaș din Premier League! Cine e așteptat în locul lui Fernandinho
19/05/2022 LA 08:30