Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jurgen Klopp a tras linie! 4 jucători sunt cu bagajele făcute și se vor transfera de la Liverpool

Cristian Mihală

Publicat 13/09/2020 la 17:16 GMT+3

Jurgen Klopp a tras linie după perioada de pregătire din vară și a decis ca patru fotbaliști să fie puși pe lista de transferuri. Lor li se vor alătura jucători care nu intră încă în planurile germanului, dar care au un viitor la club, motiv pentru care "cormoranii" îi vor împrumuta.

Jürgen Klopp, antrenorul lui Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Liverpool a fost extrem de "tăcută" în această perioadă de mercato, deși staff-ul tehnic a admis că e nevoie de întăriri. Nici măcar transferul lui Thiago Alcantara nu a fost oficializat încă, deși jucătorul și-a dat acordul să vină pe Anfield.
În ciuda faptului că Liverpool a luat titlul în Premier League după o pauză de 30 de ani, finanțele clubului sunt extrem de atent gestionate de conudcere. Eliminarea prematură din Champions League, dar și pandemia, au dus la o criză financiară fără precedent. "Cormoranii" pierd pentru fiecare meci jucat pe Anfield aproximativ 2 milioane de euro (bilete și merchandising), astfel că oficialii au fost extrem de precauți, nedorind să facă investiții fără a avea acoperire.

Liverpool trebuie să vândă pentru a transfera

Ca atare, pentru ca Jurgen Klopp să își întărească lotul în punctele nevralgice, Liverpool va trebui mai întâi să vândă. Nu mai puțin de 9 jucători au fost în vizorul germanului pentru a fi trecuți pe lista de transferuri, dar, în cele din urmă, campioana Angliei va renunța doar la 4 jucători.
E vorba de fotbaliști care nu aveau vreo șansă să evolueze pentru Liverpool decât conjunctural: Harry Wilson, Marko Grujic, Loris Karius și Xherdan Shaqiri.
Harry Wilson (23 de ani) a demonstrat în perioada în care a fost împrumutat la Bournemouth că poate face față cu succes în Premier League, dar Klopp nu îi găsește un loc în sistemul 4-3-3. De pe urma mijlocașului dreapta Liverpool se așteaptă să primească o suma cea mai mare, vorbindu-se de aproximativ 20 de milioane de euro.
Celor 4 li se vor adăuga și alți fotbaliști care vor părăsi Anfield, dar doar temporat. Klopp are sub comandă câțiva tineri foarte talentați, care pot fi soluții în viitor, de aceea conducerea vrea să le ofere șansa să evolueze undeva constant.
Rhian Brewster e cel mai curtat jucător al lui Liverpool, atacantul de 20 de ani impresionând în sezonul anterior, petrecut la Swansea. Și în amicalele "cormoranilor" s-a mișcat foarte bine, astfel că germanul de pe banca tehnică a formației de pe Anfield vrea să îi dea șansa să joace meci de meci. Cele mai multe echipe din zona poziților 10-17 de sezonul trecut și-au manifestat interesul pentru un împrumut al lui Brewster.
Englezii susțin chiar că Jurgen Klopp îl apreciază deja pe tânărul atacant mai mult decât pe Origi, însă nu vrea să îi bareze șansa de a se dezvolta. La Liverpool, ar juca mult prea puțin, astfel că belgianul - despre care s-a zvonit că va pleca și el - va rămâne în lot, ca rezervă pentru Firmino, în timp ce Brewster va fi împrumutat.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet!
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo