Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp dă marea lovitură pe piața transferurilor! Atacantul care a scris istorie în UCL, sezonul ăsta, spre Liverpool

Cristian Mihală

Publicat 10/04/2022 la 17:22 GMT+3

Arnaut Danjuma este marele pariu al lui Jurgen Klopp pentru perioada de mercato din vară. Starul lui Villarreal a impresionat în actualul sezon de Champions League și l-a convins pe antrenorul lui Liverpool.

Jurgen Klopp, după ce a cucerit trofeul UEFA Champions League cu Liverpool, în 2019

Credit imagine: Getty Images

După ce în această săptămână a bătut palma cu Fulham pentru Fabio Carvalho, Liverpool e pregătită de o altă mutare, de data asta mult mai sonoră. Danjuma este omul care a dus-o în spate pe Villarreal, în actualul sezon de Champions League, performanțele impresionante ale "Submarinului" fiind strâns legate de forma olandezului. Acum, acesta e la un pas să revină în Premier League, acolo unde Klopp îl dorește insistent.
Deși în ultimele două sezoane "cormoranii" s-au întărit pe fază ofensivă cu Diogo Jota și Luis Diaz, fotbaliști care au confirmat, situațiile contractuale ale lui Salah și Mane l-au pus în gardă pe Klopp. Germanul îl voia pe Danjuma din vara anului trecut, dar acum va face mișcarea decisivă.
CITEȘTE ȘI:

Danjuma, ratat de Liverpol în vară. Olandezul a scris istorie în Champions League

Olandezul de 25 de ani a fost urmărit de scouterii de pe Anfield de pe vremea când evolua la Bournemouth, dar existau dubii legate de cum se va comporta la un club mare.
În vară, Liverpool a pierdut startul, astfel că Unai Emery l-a luat la Villarreal pentru 15 milioane de euro. Danjuma reușise 15 goluri și 7 assisturi pentru "cireșe" stagiunea trecută, în Championship. Și-a păstrat forma excelentă și în actualul sezon, în tricoul "Submarinului", pentru care are deja 8 goluri și 3 pase decisive, în campionat.
Danjuma a strălucit însă în Champions League, acolo unde a reușit 6 goluri în 9 partide. Devenit un obișnuit al naționalei Olandei, atacantul de bandă a scris istorie în UCL. Mai întâi și-a dus echipa în optimile competiției, după o dublă în ultima etapă, cea decisivă, cu Atalanta. Apoi, cu Juventus, în returul optimilor, Danjuma a punctat din nou, pentru ca în această săptămână să fie autorul golului victoriei contra lui Bayern, în sferturi. Atacantul de bandă a trecut astfel toate testele partidelor mari, semn că e capabil să evolueze excepțional sub presiune.
Danjuma e cotat la 50 de milioane de euro, însă Klopp va spera să îl ia pentru o sumă mai mică. Pentru că Villarrreal a plătit doar 15 milioane de euro pentru el, în vară, și astfel "Submarinul" ar face oricum un profit substanțial, dar și pentru că echipa lui Emery nu mai are nicio șansă să joace în sezonul viitor de UCL. Ca atare, bugetul trebuie rotunjit în perspectiva stagiunii viitoare, iar plecarea lui Danjuma poate ajuta enorm clubul din punct de vedere financiar.
Danjuma a sosit în Premier League în 2019, dar nu s-a impus imediat în echipa antrenată atunci de Eddie Howe. Odată cu retrogradarea în Championship, a avut evoluții impresionante pentru Bournemouth, iar acum e aproape de revenirea în cel mai puternic campionat din lume, la o formație de top.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo