Manchester City a câștigat titlul în Premier League, iar performanța echipei lui Guardiola a fost apreciată în toată lumea fotbalului.
La conferința de presă de dinaintea derby-ului cu Manchester United din această seară, Jurgen Klopp a salutat și el performanța "cetățenilor" și a menționat că i-a trimis un mesaj lui Pep Guardiola, dar l-a feliciat personal și pe Gundogan, pe care îl cunoaște foarte bine din perioada când antrena la Borussia Dortmund.
"Este o mare realizare, felicitări pentru ei. I-am scris lui Pep ieri seară și i-am trimis deja un mesaj și lui Ilkay, evident. Într-adevăr, au făcut o treabă grozavă. A fost un an foarte dificil pentru întreaga lume și pentru echipele de fotbal.Ceea ce au realizat deja este excepțional. După titlurile câștigate în trecut, acum au 5 titluri în 10 ani.", a spus Klopp, citat de mirror.uk.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22

LIVERPOOL NU MAI STĂ LA MÂNA NIMĂNUI PENTRU UN LOC DE CHAMPIONS LEAGUE

Liverpool va juca în această seară restanța cu Manchester United, iar o victorie este crucială pentru "cormorani". Chelsea a pierdut aseară cu Arsenal și trupa de pe Anfield depinde în acest moment doar de ea pentru calificarea în Champions League.
Asta pentru că în runda a 37-a Chelsea și Leicester vor avea meci direct. Ca atare, în cel mai rău caz pentru Liverpool (presupunând că își câștigă meciurile, evident), formația lui Tuchel se va impune în fața "vulpilor". Se va ajunge astfel la următoarea situație, înainte de runda 38: Chelsea 67 puncte, Leicester 66 puncte, Liverpool 66 puncte. În caz de egalitate de puncte, principalul criteriu de departajare e golaverajul. Momentan "cormoranii" sunt la "doar" +18, în timp ce Leicester e la +21. Dar cele trei victorii luate în calcul pentru ca formația de pe Anfield să ajungă la 66 de puncte va echilibra golaverajul, ba chiar îl va înclina în favoarea lui Liverpool. În cazul în care Leicester o învinge pe Chelsea, în runda 37, sau obține un egal, albaștrii lui Tuchel vor avea fie 64 de puncte, fie 65, deci sub Liverpool, care în scenariul nostru câștigă tot.
În consecință, formația lui Klopp nu mai depinde de indirecte. Victorii pe linie până la final, în cele 4 meciuri pe care le mai are de jucat, sunt suficiente pentru a ocupa cel puțin locul 4 în Premier League.
Clasamentul în Premier League
  • 1. Manchester City - 80 puncte (campioană)
  • 2. Manchester United - 70 puncte
  • 3. Leicester - 66 puncte (65-44 golaveraj) - 36 meciuri
  • 4. Chelsea - 64 puncte (55-33 golaveraj) - 36 meciuri
  • 5. West Ham - 58 puncte (35 meciuri)
  • 6. Liverpool - 57 puncte (57-39 golaveraj) - 34 meciuri
Manchester United - Liverpool va fi în această seară, de la 22:15, în direct și în exclusivitate pe EUROSPORT 2 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53