Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp și Liverpool sunt gata de cel mai mare transfer din istoria grupării: 100 de milioane € pentru Jude Bellingham

Cristian Mihală

Publicat 04/02/2022 la 10:47 GMT+2

Jude Bellingham este cu fiecare zi care trece mai aproape de Liverpool. Mijlocașul minune de 18 ani de la Dortmund este marele pariu al lui Jurgen Klopp pentru perioada de mercato de vară.

Jürgen Klopp - FC Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Liverpool e unul dintre cele mai importante cluburi din lume, iar viitorul sună excelent pentru "cormorani". Konate, Alexander-Arnold, Rhys Williams, Curtis Jones, Harvey Elliott sau Tyler Morton au toți sub 23 de ani și sunt fotbaliștii care vor asigura continuitatea la un club care a impresionat Europa de la venirea lui Klopp pe banca tehnică.
Germanul e gata acum de un transfer de mare viitor, care ar putea să fie cel mai scump din istoria lui Liverpool. Jude Bellingham, de la Dortmund, e monitorizat atent de stafful tehnic al englezilor, iar presa din Regat a scris în repetate rânduri despre iminența unei oferte, în vară.
Oficialii de pe Anfield s-au întâlnit zilele trecute cu tatăl lui Jude, Mark, iar premisele pentru ca puștiul de 18 ani să accepte în vară oferta lui Liverpool sunt imense.
Trebuie spus, însă, că Dortmund nu va renunța atât de ușor la "bijuteria" sa, mai ales că aproape sigur la finalul acestui sezon Haaland va pleca. Să își vândă în aceeași perioadă de mercato cele două mari staruri din echipă nu pare o decizie înțeleaptă pentru șefii lui Dortmund, dar Liverpool e decisă să facă tot posibilul pentru această mutare. Se vehiculează deja suma de 100 de milioane de euro pentru Bellingham, acesta urmând a fi, dacă se ajunge la un numitor comun, cel mai scump transfer din istoria grupării engleze.
CITEȘTE ȘI:
Cine e Jude Bellingham, puștiul minune al fotbalului mondial?
A jucat primul meci la profesioniști în Cupa Ligii împotriva celor de la Porstmouth la vârsta de 16 ani și 38 de zile, devenind cel mai tânăr debutant din istoria echipei Birmingham City. La scurt timp a reușit să devină și cel mai tânar marcator, "furându-i" ambele recorduri lui Trevor Francis, legenda clubului. În sezonul 2019/2020 a jucat în 44 de meciuri pentru echipa din Birmingham pentru care a reușit 4 goluri și 3 pase decisive. De remarcat ca a fost și căpitanul naționalei U17 a Angliei.
Când a ajuns la U12, a devenit evident că învăța extrem de rapid, prindea lucrurile și avea un impact mare asupra sesiunilor de antrenamente dar și asupra meciurilor. A reușit mereu să se descurce la o categorie de vârstă mai mare pentru că este un jucător foarte inteligent - Kristjaan Speakman, antrenor la Academia lui Birmingham City
Bellingham este un mijlocaș bob-to-box, cu calitați fizice impresionante, ce pare a avea capacitatea de a se adapta în orice sistem de joc. Puștiul pare determinat lăsând impresia genului de jucător ce nu este dispus să pieardă vreun duel. Rușește să se implice constant atât în faza ofensivă cât și în cea defensivă, fiind un adevărat exemplu pentru coechipieri.
Raportat la potențialul său, clubul Borussia Dortmund pare a fi doar o rampă de lansare pentru cel asemanat de Jermanin Pennant cu Steven Gerrard. Bellingham a ajuns la Dortmund în 2020, pentru o sumă impresionantă pentru un tânăr care nu împlinise încă 17 ani: 23 de milioane de euro.
Englezul a jucat 46 de meciuri pentru nemți în toate competițiile, în primul sezon, a marcat 4 goluri și a oferit 4 assist-uri. În actuala stagiune, cifrele fantasticului mijlocaș au fost și mai bune: are 3 goluri și 6 pase decisive în 18 partide jucate în Bundesliga, marcând un gol și venind cu un assist și în Champions League.
Evoluțiile bune l-au adus la naționala Angliei, iar la Euro, odată cu intrarea sa pe teren, în partida contra Croației, Bellingham a stabilit și un record. Englezul a devenit cel mai tânăr jucător care a jucat vreodată la un campionat european.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo