Fostul fotbalist al lui Leicester, Everton sau Barcelona a acordat un amplu interviu pentru Marca, în care a abordat diferite subiecte. Printre ele, a acceptat să facă o comparație între Cristiano Ronaldo și fotbaliștii pe care îi consideră cei mai mari din istorie, Messi și Maradona. Deși CR7 a semnat noul contract cu formația de pe Old Trafford chiar în grădina casei lui, Lineker consideră că nu există semnul egal între portughez și Messi, care e un adevărat "Zeu" al fotbalului.
"Sunt argentinieni, este adevărat, dar asta nu mă împiedică să îi văd la adevărata valoare. Motivul este simplu: îmi place fotbalul și ceea ce au dat ei jocului...nimeni nu a oferit atât de multe fotbalului. Fără a-i compara, ambii au făcut lucruri pe care ceilalți dintre noi, muritorii, nici nu ni le putem imagina. Ne-au oferit fericire. Au fost și alții mari, cum ar fi cei doi Ronaldo, de exemplu, dar îi consider mai degrabă marcatori extraordinari. Diego și Leo au făcut, în fiecare joc, două sau trei lucruri pe care nici eu, nici aproape nimeni, nu le-am făcut într-o întreagă carieră. Ei joacă un "alt sport". Am fost mereu pus să fac comparații între Messi și Ronaldo, iar acest lucru mă doare, pentru că ambii sunt uriași. Dar Leo înseamnă mult mai mult pentru fotbal decât Cristiano. Îmi place și Ronaldo. Îl respect foarte mult, este și el un gigant...dar opinia mea cinstită este următoarea: nu există nicio comparație cu privire la cine este cel mai bun, lucrurile sunt clare", a spus Lineker într-un interviu pentru Marca.
CITEȘTE ȘI:
Cupa Mondială FIFA
Cristiano Ronaldo, "un exemplu negativ pentru toți copiii"! De ce a fost criticat portughezul
ACUM 3 ORE
BARCELONA, UN NOU TRANSFER DE NEÎNȚELES! ATACANTUL CARE VINE ÎN IARNĂ SĂ ÎL "SALVEZE" PE KOEMAN

Cum s-ar descurca Lionel Messi în Premier League?

Premier League e fără îndoială cel mai puternic campionat din lume și mulți fani "hardcore" ai primei ligi engleze consideră că Messi nu ar face față în Regat. De mai bine de 10 ani există celebra expresie legată de faptul că argentinianul nu s-ar descurca "într-o noapte friguroasă și ploioasă în Stoke", în care adversarii "bagă material".
Nimic mai fals, e convins Lineker, care a făcut apel la statistică: Messi a marcat mai mult goluri împotriva formațiilor de top din Anglia decât au reușit golgheterii Premier League, care au garantate sezon de sezon cel puțin câte 2 înfruntări cu fiecare dintre granzii City, United, Liverpool, Chelsea, Arsenal sau Spurs.
"E stupid că unii cred că în Anglia Leo nu ar reuși, fiind un campionat mai fizic. Este atât de departe de adevăr o astfel de ipoteză încât o resping cu un fapt: Leo a marcat 27 de goluri în 35 de partide cu echipele din Premier League, în Europa. Ceva istoric. Cred că doar doi sau trei jucători bat acel record, în fața formațiilor din Big 6, din Anglia. Și ei joacă în Premier în fiecare săptămână, nu se întâlnesc doar în cupele europene", a mai punctat fostul mare vârf al Angliei.
Câștigător al Cupei Cupelor cu Barcelona, în 1988-1989, Lineker a evoluat în 80 de partide pentru naționala Angliei, marcând 48 de goluri. Este al treilea cel mai bun marcator din istoria "celor 3 lei", doar Rooney și Bobby Charlton înscriind de mai multe ori pentru națională. Lineker devansează nume legendare, ca Jimmy Greaves, Michael Owen sau Alan Shearer.
Cupa Mondială FIFA
Reacții dure după Anglia 0-0 SUA! Southgate, criticat că nu l-a folosit pe cel mai talentat jucător
ACUM 3 ORE
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială are prioritate! Ideea inedită a unui fan pentru a se asigura că nu ratează niciun meci
ACUM 14 ORE