Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool a pierdut avantajul terenului propriu cu Arsenal, în Cupa Ligii, după amânarea manșei tur din semifinale

Cristian Mihală

Actualizat 05/01/2022 la 17:50 GMT+2

Liverpool şi-a închis azi centrul de pregătire AXA Training Centre, din cuaza crizei de COVID-19. Secundul Pep Lijnders a fost şi el depistat pozitiv cu coronavirus în această dimineaţă. Liga a decis ca partida cu Arsenal, din turul semifinalelor Cupei Ligii, să fie amânată cu o săptămână.

Arsenal Liverpool

Credit imagine: Getty Images

UPDATE. EFL a acceptat cererea echipei Liverpool de a amâna prima manșă a semifinalei Carabao Cup cu Arsenal, programată pentru joi, ora 21:45, la Londra. Dar trupa lui Jurgen Klopp a pierdut avantajul terenului propriu în această "dublă". Prima manșă se va juca acum pe Anfield, joi, 13 ianuarie, iar returul pe Emirates Stadium, joi, 20 ianuarie.
UPDATE. Partida Arsenal - Liverpool, din turul semifinalelor Cupei Ligii, a fost amânată, din cauza focarului de COVID-19 de la formaţia de pe Anfield.
Pe lângă secundul lui Klopp, care a fost depistat azi cu coronavirus, şi alţi membri ai staffului tehnic au avut rezultate pozitive la teste.
În consecinţă, Liga a stabilit că există suficiente argumente pentru ca înfruntarea de pe Ermirates, Arsenal - Liverpool, care trebuia să aibă loc joi (în turul semifinalelor Cupei Ligii), să fie amânată. Manşa tur va avea loc, dacă lucrurile revin la normal, pe 13 ianuarie, returul urmând să se dispute o săptămână mai târziu - 20 ianuarie.
Ştirea iniţială

Liverpool a închis centrul de pregătire din cauza COVID-19

Cresc cazurile de COVID-19 din lotul lui Liverpool. După ce Klopp, Alisson Becker, Roberto Firmino şi Joel Matip au fost depistaţi pozitivi, înainte de duelul cu Chelsea, acum şi cel care a stat pe banca tehnică a "cormoranilor" la meciul de pe Stamford Bridge, Pep Lijnders, a descoperit că are coronavirus, după testul efectuat azi.
Ca atare, s-a luat decizia ca centrul de pregătire AXA Training Centre să fie închis, pentru a se ţine sub control focarul de COVID-19. Este de aşteptat ca măsura să fie valabilă pentru cel puţin 48 de ore.
CITEŞTE ŞI:

Meciul cu Arsenal, din semifinalele Cupei Ligii, în mare pericol

Arsenal și Liverpool ar urma să se înfrunte joi, de la ora 21:45, în a doua semifinală din Cupa Ligii (Carabao Cup), dar clubul de pe Anfield a cerut încă de aseară oficial amânarea partidei.
"The Reds au cerut oficial EFL ca meciul să fie reprogramat, după ce au fost înregistrate alte teste pozitive suspectate în rândul jucătorilor și staff-ului, aliate cu alți factori care influențează selecția, inclusiv infectările și accidentările.
Ca răspuns la această situație, clubul a oprit pregătirile la Centrul de Pregătire AXA, ceea ce înseamnă că antrenamentul de marți a primei echipe a fost anulat.
Printre considerentele care au condus la cererea trimisă azi către EFL se numără necesitatea de a informa suporterii care călătoresc la acest meci cu privire la o potențială amânare", a anunțat clubul.
Solicitarea de amânare va ridica, de asemenea, o întrebare cu privire la meciul de duminică din turul trei al FA Cup, pe teren propriu, cu Shrewsbury.
Trebuie spus că oficialii lui Liverpool au propus inclusiv varianta ca meciul contra "tunarilor" să se joace într-o singură manşă, astfel încât programul şi aşa foarte încărcat (sunt puţine ferestre libere) să nu fie afectat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo