După ce Newcastle şi-a schimbat acţionariatul, iar Burnley e pe punctul să fie cumpărată de americani, Southampton va avea la rândul ei o structură de conducere nouă.
Sky Sports anunţă că Dragan Solak, un miliardar sârb, a bătut palma cu Gao Jisheng pentru cumpărarea a 80% din acţiunile clubului de pe St.Mary's Stadium. Chinezii care au preluat Southampton în 2017 nu îşi doresc să mai investească, având mari probleme financiare, astfel că vor ceda 80% din acţiuni către miliardarul sârb.
Acesta nu va investi singur întreaga sumă - tranzacţia va costa 100 de milioane de lire -, o mică parte fiind suportată şi de Rasmus Ankersen, fost director la Brentford, dar şi de Henrik Kraft, un investitor londonez.
Premier League
United a renunțat la Pochettino. Alex Ferguson insistă pentru un nume uriaș
03/03/2022 LA 06:11

Cine este Dragan Solak, milardarul sârb care preia Southampton

Dragan Solak este un miliardar sârb, fără legături cu fotbalul, până în prezent. El a dezvoltat însă foarte multe afaceri în UK, în ultimii ani, iar acum vrea să îşi promoveze companiile prin intermediul celui mai puternic campionat de fotbal din lume.
Născut în 1964, Solak are o avere de aproximativ două miliarde de euro, firma de cablu United Group fiind doar ea evaluată la peste 1 miliard de euro. El a început ca operator de cablu în anul 2000, pentru ca apoi să îşi diversifice businessul spre telefonie mobilă şi furnizarea de servicii de Internet. Firma lui a crescut enorm în aceşti 20 de ani, devenind cel mai mare provider de TV + Internet în Serbia. În acest moment, United Group asigură aceste servicii pentru alte 8 ţări din regiune, fiind printre principalii jucători de pe piaţă în Europa Centrală şi de Est.
"Southampton are foarte calități pe care le dorim în afacerile noastre. Suntem foarte încântați că vom putea ajuta la dezvoltarea acestui club și el poate deveni un model pentru dezvoltarea noastră viitoare" a spus Solak, noul proprietar al echipei. Sârbul își dorește o dezvoltare globală a Sport Republic pe modelul City Group, cu echipe în mai multe țari.
https://i.eurosport.com/2022/01/05/3280803.jpg
Jurnaliştii de la Kurir îl consideră primul miliardar din istoria Serbiei, aceştia notând că Dragan deţine peste 100 de firme, unele care sunt deja implicate în sport. Golful este marea pasiune a miliardarului de 58 de ani, compania sa, Eligo, oferind o gamă diversificată în acest domeniu: de la transmisiuni tv, la cursuri şi echipament.
Romanian Liga I
Rapid - UTA 1-1. Giuleștenii au reușit un egal, în 10 oameni
29/01/2022 LA 20:39
Premier League
Decizia finală luată de Thomas Tuchel în cazul lui Lukaku. Întâlnirea decisivă a avut loc aseară
04/01/2022 LA 09:23