Mikel Arteta a declarat înainte de acest meci că este dispus să facă compromisuri pentru a obține un rezultat. Arsenal a învins-o în ultimele două meciuri pe Liverpool (o dată la penalty-uri), partide în care tunarii au avut o posesie de 31% și 41%.
De această dată însă strategia lui Arteta nu a mai mers. Liverpool a dominat clar meciul încă din primul minut, Arsenal fiind mulțumită să încerce să absoarbă presiunea cormoranilor, cei care atacau în valuri. Și părea că planul va merge: Lacazette a profitat de o greșeală necaracteristică a lui Andy Robertson care i-a pus pe tavă mingea chiar în careul de șase metri și a deschis scorul pentru Arsenal în minutul 25.
Totuși, defensiva lui Arsenal a avut parte ulterior de 10 minute de coșmar, pe care Arteta va dori să le uite cât mai repede. Relaxare sau oponenți foarte buni. Sau ambele. Cert este că după doar trei minute Liverpool deja egalase după ce Sadio Mane a profitat de un șut al ui Salah respins de Leno doar până la senegalez.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21

Liverpool - Arsenal, meciul care nu dezamăgește niciodată

Cormoranii au continuat presiunea, parcă știind că golul trebuie să vină. Aveau și de ce: Arsenal primise în ultimele cinci meciuri de pe Anfield 20 de goluri. Așadar meciurile dintre cele două sunt mereu spectaculoase și această partidă nu a fost altfel.
La doar nouă minute după ce a dăruit practic deschiderea de scor pentru tunari, Andy Robertson s-a revanșat și a profitat de faptul că Hector Bellerin părea să uite că este fundaș la bază. Spaniolul l-a lăsat mult prea singur pe scoțian iar Robertson a adus-o pe Liverpool în avantaj în minutul 34.
Repriza a doua a continuat în mare parte în același film, mai puțin în primele cinci minute când Arsenal a dat semne de viață. Arteta a părut să își dea seama că nu are cine să îi dea pasele necesare lui Aubameyang și l-a introdus pe Ceballos în locul lui Xhaka. Spaniolul a venit ca o injecție de creativitate, însă răul fusese deja făcut iar Arsenal nu a mai putut evita o nouă înfrângere pe Anfield, unde nu a mai învins din 2012. Mai mult, Liverpool a marcat din nou prin noua achiziție Diogo Jota în minutul 88.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52