Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool – Manchester City 1-4 | Pep Guardiola l-a făcut K.O. pe Jurgen Klopp

Vlad Dumitrescu

Actualizat 08/02/2021 la 09:10 GMT+2

Victoria lui Manchester City obținută pe Anfield este un rezultat al efortului depus de Pep Guardiola în a schimba modul în care echipa sa abordează meciurile. Jurgen Klopp este pus în situația de a accepta această înfrângere, fiind obligat să regândească modul în care va pregăti meciurile pe viitor.

Pep Guardiola jubelte über den City-Sieg beim FC Liverpool

Credit imagine: Getty Images

articol de Valentin Nicola
A fost un meci echilibrat, până la un punct, Liverpool a reușit să pună suficientă presiune pe adversar astfel încât să îl mențină la distanță de propria poartă. City a avut momente în care s-a așezat într-un 4-4-2 pe faza de organizare defensivă, “cormoranii” folosind un 2-4-1-3 în construcție, cu Jones punte de conexiune între mijloc și atac.
Energia formației lui Klopp s-a epuizat cu fiecare atac consumat, linia mediană a lui Guardiola reușind să blocheze disciplinat și corect culoarele de pasă. Și în momentele în care Liverpool a încercat să lovească pe contraatac, fundașii adverși nu s-au pripit, conexiunea între linii funcționând, cu excepția momentului în care Dias l-a faultat pe Salah în careu.
Primul gol al lui Gundogan, tipar tactic pentru formația lui Guardiola
City a crescut constant presiunea pe adversar, iar asta, cumulat cu polivalența jucătorilor, a dus la marcarea primului gol de Gundogan. Echipa obține o superioritate de 2v1, după ce Sterling îl elimină pe Trent iar Fabinho se află prins între adversar și Foden. Wijnaldum nu are iuțimea necesară să acopere spațiul și urmează o combinație rapidă finalizată cu gol.
Liverpool - Manchester City 1-4
Este printre puținele meciuri în care Manchester City a fost depășită la capitolul posesie în final de partidă, dar în ciuda acestui fapt și-a creat mai multe ocazii. A forțat atunci când adversarul, epuizat de efortul depus în prima repriză, a cedat. Alisson a greșit, individual, dar și rămas fără soluții de pasare din partea coechipierilor. Jucătorii lui Guardiola s-aun năpustit peste adversar iar faza de construcție a fost întreruptă.
Liverpool - Manchester City 1-4
Fotbaliștii lui Jurgen Klopp oscilează în prestații și asta denotă o uzură la nivel fizic dar și psihic. Nu se regăsesc în momentele grele și clachează atunci când sunt puși cu adevărat sub presiune. Absența lui Van Dijk cântărește enorm, lipsește un lider care, pe lângă faptul că se dovedea providențial, coordona întreaga zonă de apărare
La cum au arătat cele două echipe în partida de aseară, concluziile sunt simple: Liverpool trebuie să își reclădească atât centrul apărării cât și blocul median, în timp ce Manchester City devine favorita principală la titlu.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo