articol de Valentin Nicola
A fost un meci echilibrat, până la un punct, Liverpool a reușit să pună suficientă presiune pe adversar astfel încât să îl mențină la distanță de propria poartă. City a avut momente în care s-a așezat într-un 4-4-2 pe faza de organizare defensivă, “cormoranii” folosind un 2-4-1-3 în construcție, cu Jones punte de conexiune între mijloc și atac.
Energia formației lui Klopp s-a epuizat cu fiecare atac consumat, linia mediană a lui Guardiola reușind să blocheze disciplinat și corect culoarele de pasă. Și în momentele în care Liverpool a încercat să lovească pe contraatac, fundașii adverși nu s-au pripit, conexiunea între linii funcționând, cu excepția momentului în care Dias l-a faultat pe Salah în careu.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Primul gol al lui Gundogan, tipar tactic pentru formația lui Guardiola
City a crescut constant presiunea pe adversar, iar asta, cumulat cu polivalența jucătorilor, a dus la marcarea primului gol de Gundogan. Echipa obține o superioritate de 2v1, după ce Sterling îl elimină pe Trent iar Fabinho se află prins între adversar și Foden. Wijnaldum nu are iuțimea necesară să acopere spațiul și urmează o combinație rapidă finalizată cu gol.
https://i.eurosport.com/2021/02/08/2987813.png
Este printre puținele meciuri în care Manchester City a fost depășită la capitolul posesie în final de partidă, dar în ciuda acestui fapt și-a creat mai multe ocazii. A forțat atunci când adversarul, epuizat de efortul depus în prima repriză, a cedat. Alisson a greșit, individual, dar și rămas fără soluții de pasare din partea coechipierilor. Jucătorii lui Guardiola s-aun năpustit peste adversar iar faza de construcție a fost întreruptă.
https://i.eurosport.com/2021/02/08/2987820.png
Fotbaliștii lui Jurgen Klopp oscilează în prestații și asta denotă o uzură la nivel fizic dar și psihic. Nu se regăsesc în momentele grele și clachează atunci când sunt puși cu adevărat sub presiune. Absența lui Van Dijk cântărește enorm, lipsește un lider care, pe lângă faptul că se dovedea providențial, coordona întreaga zonă de apărare
La cum au arătat cele două echipe în partida de aseară, concluziile sunt simple: Liverpool trebuie să își reclădească atât centrul apărării cât și blocul median, în timp ce Manchester City devine favorita principală la titlu.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52