Silva a cucerit șapte titluri în Ligue 1 cu PSG în opt sezoane la club, însă acum a fost nevoit să caute o altă provocare, după ce directorul sportiv Leonardo a confirmat că acordul brazilianului cu parizienii nu va mai fi prelungit.
Deși a ajuns la 35 de ani, fundașul sud-american e văzut încă drept unul dintre cei mai buni apărători centrali din Europa, astfel că imediat mai multe cluburi din Premier League și-au manifestat intenția de a-l transfera. Printre ele, Arsenal, Everton, Wolves, Newcastle și West Ham.

Thiago Silva, deturnat de Everton din drumul spre Arsenal

Liga Campionilor UEFA
Primul jucător care și-a anunțat plecarea de la Real după finala Champions League! "E mai bine așa"
ACUM 39 MINUTE
"Tunarii" păreau să fie favoriți să îl aducă, în condițiile în care cel mai probabil Arteta se va despărți de David Luiz, iar Mustafi e și el pe picior de plecare, însă în cele din urmă Everton s-a mișcat mai repede.
Cheia afacerii a reprezentat-o prezența lui Ancelotti pe banca tehnică a "caramelelor". Cei doi au o relație, italianul fiind cel care era antrenorul lui PSG când Thiago Silva a ajuns la club, în 2012.
Brazilianul va semna un contract valabil pe doi ani cu Everton și va face cuplu în linia defensivă cu Keane. Yerry Mina și Holgate sunt ceilalți fundași centrali din lotul "caramelelor", dar vor fi doar soluții de avarie, începând din sezonul viitor.
La Everton, Thiago Silva va fi coleg cu doi conaționali, Bernard și Richarlison, ultimul declarând ieri că fundașul sud-american e mai bun decât Van Dijk, în opinia sa.
Everton revine în weekend în Premier League, cu o confruntare de zile mari: cu marea rivală, Liverpool. Derby-ul de pe Goodison Park va fi în direct pe Eurosport 1 duminică, de la ora 21:00.

Programul transmisiunilor din Premier League

https://i.eurosport.com/2020/06/18/2835076.jpg
Liga Campionilor UEFA
Suma uriașă de bani pe care a câștigat-o Real Madrid în acest sezon de Champions League
ACUM 2 ORE
Liga Campionilor UEFA
Carlo Ancelotti, extrem de fericit după finala Champions League: "Sunt omul recordurilor!"
ACUM 3 ORE