Revenit în Premier League la fosta sa echipă, Chelsea, pentru peste 100 de milioane de euro, Lukaku este într-o formă de zile mari. A înscris 4 goluri în ultimele 4 meciuri și doar Liverpool a reușit să îl oprească pe vârful belgian în acest sezon.
Acum, în fața belgianului e o defensivă solidă, a lui Nuno Espirito Santo, dar Spurs are infirmeria plină. Pe lângă Son, Bergwijn și Lucas Moura - absenți în ofensivă - Dier, poate cel mai bun fundaș, e și el accidentat. În aceste condiții, defensiva lui Tottenham are o misiune foarte grea, dar fundașii londonezi au primit sfaturi de la fostul mare jucător al rivalei Arsenal, Martin Keown.

Lukaku, de neoprit dacă evoluezi corect contra lui

Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 9-a din Premier League
IERI LA 08:05
Pentru a avea o șansă să îi faci față lui Lukaku, e nevoie să apelezi la trucuri, la tertipuri care ies din zona fair-playului. Odată scos din zona de confort, atacantul belgian nu își va pierde doar răbdarea, dar și încrederea în propriile forțe și concentrarea se vor diminua, crede Keown.
"Când joci împotriva lui, fiecare balon pe care îl primește e o luptă pentru tine, ca fundaș. Nu aș vrea să mă simtă, nu m-aș apropia prea mult de el, dar cu siguranță l-aș lovi, aș folosi tertipurile învățate. În egală măsură, i-aș șopti la ureche o grămadă de mizerii. I-aș zice că nu e bun de nimic, că azi joacă împotriva mea și nu are vreo șansă", a explicat Keown pentru TalkSport.
CITEȘTE ȘI:
CARRAGHER NU CREDE ÎN RONALDO LA UNITED: "CREEAZĂ TOT ATÂTEA PROBLEME CÂTE REZOLVĂ"
În cazul în care vrei să te bazezi exclusiv pe calitățile tale de fundaș, nu ai nicio șansă în fața unuia cu Lukaku, în mod normal, e de părere legenda "tunarilor".
"Trebuie să faci cel mai bun meci al tău dintr-un sezon dacă nu apelezi la astfel de lucruri. Fizic te domină și are o încredere incredibilă în ce poate să facă. Trebuie să îi dai senzația că meciul respectiv e altfel decât de obicei, trebuie să te joci cu mintea lui", a mai spus fostul fundaș.
Martin Keown a evoluat pentru Arsenal în două perioade: 1984-1986 și 1993-2004. El și-a făcut un renume din faptul că avea mereu intervenții la limita regulamentului, dând totul pe teren. Cu el în echipă, trupa lui Wenger a câștigat 3 tilturi, 3 FA Cup și o Cupă a Cupelor.
Neînvinsă în Premier League, Chelsea merge duminică pe tereul lui Spurs, pentru o confruntare care îi va aduce față în față pe doi dintre cei mai eficienți atacanți din lume: Kane și Lukaku. Partida va fi în direct, de la 18:30, pe Eurosport 1.
https://i.eurosport.com/2021/09/17/3221979.jpg
Premier League
Chelsea a rescris istoria fotbalului contra lui Norwich. Recordurile impresionante setate
23/10/2021 LA 14:02
Premier League
Tuchel, dezvăluiri incredibile despre ce se întâmpla la PSG: "Eram ministrul Sportului!"
23/10/2021 LA 10:41