Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Magic Mo". Comparație între Salah și Mane. Marea diferență dintre cei doi super-jucători

Cristian Mihală

Publicat 15/09/2020 la 08:36 GMT+3

Gary Neville, specialistul Sky Sports, crede că Mo Salah poate fi comparat din ce în ce mai mult cu Cristiano Ronaldo. Fostul fundaș dreapta a făcut o comparație între egiptean și colegul său din atacul lui Liverpool, Sadio Mane.

Mohamed Salah a reușit o triplă pentru Liverpool, contra lui Leeds

Credit imagine: Getty Images

Salah este omul primei etape în Premier League, după ce a reușit o triplă istorică în fața lui Leeds, într-o confruntare teribil de grea pentru campioană, încheiată cu 4-3.

Mane - Salah, ca Rooney - Ronaldo

Egipteanul a strălucit și l-a făcut pe Gary Neville să îl compare cu Ronaldo. Fostul jucător al Romei e în multe momente egoist și nu e la fel de apreciat ca Mane, poate, de coechipieri, însă e capabil să facă oricând diferența.
"Există o diferență de mentalitate între Mane și Salah. Mane e jucătorul mai plăcut, coechipierii probabil îl iubesc, dă totul pentru echipă și e altruist, face o grămadă de lucruri pentru echipă. Apoi, îl avem pe Salah de partea cealaltă. Uneori nu pasează pentru coechipieri, e individualist, motiv pentru care probabil nu e atât de popular în vestiar. Poate nici fanii nu îl plac la fel de mult. Dar dacă îl privim obiectiv, prin ceea ce reușește în termeni de cifre, e un adevărat "ucigaș" pe teren. Situația îmi aduce aminte de ce se întâmpla la Manchester United în anii 2000, cu Rooney și Ronaldo. Cred că Salah va fi, la finalul carierei, peste Mane. Nu pentru că Sadio nu ar fi un jucător excelent, și Rooney a fost un fotbalist de excepție. Dar, când se duc seara acasă, fotbaliștii ca Ronadlo și Salah își spun că sunt cei mai buni din lume. De cealaltă parte, Rooney sau Mane sunt mulțumiți cu victoria echipei, sunt mulțumiți că au dat totul ca formațiile lor să câștige, asta îi mulțumește", a explicat Gary Neville pentru Sky Sports.
Mo Salah a devenit primul jucător din istoria lui Liverpool care reușește o triplă în primul meci al sezonului. El a marcat primul gol al "cormoranilor" într-o stagiune de Premier League pentru a 4-a oară.
Egipteanul a devenit și primul jucător din era "Premier League" care reuşeşte o triplă în runda 1 a sezonului. Ultimul care marcase un hat-trick în chiar etapa de debut a unei stagiuni a fost John Aldridge, pentru Charlton, în 1988-1989. Pe atunci, campionatul purta denumirea de "Division One".
Erorile defensive le-au dat mari bătăi de cap campionilor Angliei cu Leeds, astfel că Liverpool și Klopp au de muncit în această săptămână enorm. Pentru că în weekend vine primul mare derby al sezonului, pe terenul lui Chelsea, formație care s-a întărit foarte mult. Confrutnarea de pe Stamford Bridge va fi duminică, de la 18:30, pe Eurosport 1.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo