Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Man United, clubul cu cele mai mari pierderi din cauza pandemiei de COVID-19

Eurosport
DeEurosport

Publicat 07/04/2020 la 09:48 GMT+3

Pandemia de COVID-19 a paralizat lumea sportului iar cluburile importante suferă pierderi majore, în timp ce multe altele sunt în pericol să dispară.

manchester united

Credit imagine: Getty Images

Autor: Sebastian Coleașă
Fotbalul a luat o pauză din cauza pandemiei. Campionatele au fost oprite, la fel și competițiile importante între cluburi, cum ar fi Champions League sau Europa League. Starea critică în care ne aflăm duce la multe întrebări legate de reînceperea campionatelor, daca acest lucru va mai avea loc.

Cum se descurcă echipele mari

Din punct de vedere al sănătății, oamenii fotbalului așteaptă ca pandemia să treacă pentru a nu pune jucătorii, angajații și suporterii în pericol. Perioada poate fi una lungă, iar din punct de vedere economic, cluburile, dar și ligile sunt într-o poziție nefavorabilă. În contiunare acestea au angajamente financiare către jucători, iar fără posibilitatea ca meciurile să aibă loc, sumele importante de bani care acopereau salarii și altele nu pot fi încasate.
Chiar și echipele mari din primele 5 cele mai bune campionate ale lumii cum ar fi Premier League, Bundesliga, La Liga, Serie A sau Ligue 1, se confruntă cu astfel de probleme.
Englezii au făcut un calcul pentru a determina care vor fi pierderile cluburilor din Premier League din cauza pandemiei de COVID-19.
premier league

Câți bani fac cluburile din vânzarea de bilete

În Premier League Manchester United câștiga din vânzarea de bilete pe Old Trafford (74,994 locuri) aproximativ 3.8 milioane de euro pe meci plus alte câteva milioane din drepturi TV, vânzarea tricourilor și din marketing. Acești bani pot să îi câștige abia după perioada de pandemie, dacă aceasta va trece la timp pentru a se putea relua campionatul.
În situații similare sunt și cluburi precum Borussia Dortmund pe Signal Iduna Park (81.365 locuri) cu 4 milioane de euro pe meci, Barcelona pe Camp Nou (99.354 locuri) cu 5 milioane de euro pe meci, AC Milan pe San Siro (80.018 locuri) cu 4.7 milioane de euro pe meci, PSG pe Parc Des Princes (47.929 locuri) cu 7.5 milioane de euro pe meci, dar și multe alte cluburi mari sau mici.
Anumite cluburi deja reziliază sau renegociază contractele cu jucătorii pentru a putea să se mențină la un nivel financiar bun.
În cazul în care pandemia va dura prea mult și campionatele nu se vor relua în perioada următoare, majoritatea echipelor vor trebui să se descurce fără o parte importantă din buget, drepturile TV.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo