Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United, 3 super-transferuri în "deadline day". Mutările care vor fi oficializate azi

Cristian Mihală

Publicat 05/10/2020 la 11:18 GMT+3

Manchester United va face astăzi trei transferuri, în ceea ce reprezintă ultima zi de mercato în campionatele puternice din Europa. Edinson Cavani, Alex Telles sunt ca și rezolvați, oficialii "diavolilor" interesându-se acum de împrumutul lui Ousmane Dembele, de la Barcelona.

Manchester United - Tottenham 1-6

Credit imagine: Eurosport

După un sezon în care a impresionat ofensiv, așteptările erau mari de la United. Puștii săi extrem de talentați păreau că se îndreaptă spre maturizare, iar Solskjaer a avut suficient timp să își pună în scenă ideile tactice. Dar actuala stagiune a început cum nu se poate mai prost pentru "diavoli", care ieri au suferit una dintre cele mai grele înfrângeri din istorie: 1-6, pe teren propriu, cu Tottenham.
Șefii clubului fac tot posibilul să salveze actualul sezon cât încă nu este prea târziu și au pregătit trei mutări pentru ultima zi de transferuri în Europa.
Edinson Cavani a ajuns deja la un acord cu Manchester United și urmează să semneze un contract valabil până în 2022. El va fi cu siguranță un atu important pentru ofensiva grupării de pe Old Trafford, în condițiile în care Martial a început foarte slab stagiunea.
Rămas liber de contract după despărțirea de PSG, uruguayanul are toate atu-urile pentru a se impune. În perioada în care a evoluat pe Parc des Princes, atacantul sud-american a cucerit 6 titluri, 4 Cupe și 5 Cupe ale Ligii, devenind cel mai bun marcator din istoria francezilor. Cu 200 de goluri în 301 partide în toate competițiile, Cavani are cu 44 de goluri peste al doilea cel mai bun golgheter al lui PSG, Zlatan Ibrahimovic.

Alex Telles întărește defensiva lui United

În ceea ce îl privește pe Alex Telles, acesta va aduce un mare plus în banda stângă, acolo unde Luke Shaw a părut de multe ori depășit. United a avut concurență pentru brazilian, Wolves dorindu-l la rândul său, dar "lupii" au optat în cele din urmă pentru transferul lui Marcal.
Telles a fost adus în Europa de Galatasaray în 2014, iar după un sezon în Turcia a evoluat sub formă de împrumut la Inter în sezonul 2015-2016. Mai apoi a fost cedat definitiv la FC Porto unde evoluțiile sale au fost din ce în ce mai bune, acest lucru aducându-i și prima selecție în naționala Braziliei, în luna martie a anului trecut.
Telles e un excelent executant al fazelor fixe, urmând a-și împărți sarcinile la acest capitol cu Bruno Fernandes.
În sfârșit, discuțiile pentru Dembele sunt mai vechi, dar sunt șanse bune să se ajungă la un acord cu Barcelona pentru un împrumut. Francezul transferat de la Dortmund pentru peste 100 de milioane de euro nu are nicio șansă să joace pentru catalani sub comanda lui Koeman, iar gruparea blaugrana știe că nu l-ar putea transfera decât în pierdere, cota sa prăbușindu-se după accidentările repetate.
Dembele îi oferă lui Solskjaer o alternativă pentru Greenwood. Acesta a impresionat în sezonul trecut, dar e încă prea tânăr pentru a juca din 3 în 3 zile la cel mai înalt nivel.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo