Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United îl vrea pe Federico Valverde în locul lui Pogba, dacă francezul va pleca în vară

Nicu Savin

Actualizat 17/02/2021 la 11:59 GMT+2

Viitorul lui Paul Pogba la Manchester United este sub semnul întrebării, declarațiile recente ale impresarului acestuia lăsând să se înțeleagă că francezul are șanse mici să mai continue pe Old Trafford. În aceste condiții, clubul englez va dori un înlocuitor pe măsură și se pare că oficialii lui United au găsit cea mai bună variantă.

Paul Pogba

Credit imagine: Getty Images

Contractul lui Paul Pogba cu Manchester United expiră în vara anului 2022, iar până acum cele 2 părți nu au ajuns la un acord pentru prelungire. Mino Raiola, agentul mijlocașului francez, a declarat recent că Pogba nu este fericit la United și își dorește să plece.
În mod normal, United nu se va putea opune unui transfer, pentru că ar risca să-l piardă gratis pe Pogba în 2022, deci e posibil ca "diavolii" să fie de acord cu un transfer la finele acestui sezon, caz în care ar recupera o parte din cele 105 milioane de € plătite lui Juventus pentru francez în urmă cu 5 ani.
Una dintre posibilele destinații ale lui Pogba ar putea fi Real Madrid, acolo unde este dorit intens de Zinedine Zidane. Dacă "Zizou" va rămâne pe banca madrilenilor și din sezonul viitor, acesta va insista din nou pentru aducerea lui Pogba, deși presa iberică notează că mijlocașul nu se află printre preferații lui Florentino Perez.
O altă echipă la care ar putea ajunge Pogba la vară este Juventus, club la care a mai evoluat între 2012 și 2016 și la care a atins nivelul maxim în carieră. Întrebat de presa din Italia espre o posibilă revenire a lui Pogba la Torino, Mino Raiola a oferit un răspuns ocolitor, dar a spus că lucrează în liniște la viitorul jucătorului pe care îl reprezintă.
Fede Valverde of Real Madrid during the La Liga Santander match between Real Madrid v Real Valladolid

Federico Valverde este dorit la Manchester United, în locul lui Pogba

Condorm ultimelor informații din presa engleză, Manchester United este tot mai conștientă că va rămâne fără Pogba la finaulul acestei stagiuni, astfel că board-ul de pe Old Trafford este în căutarea unei soluții de înlocuire.
Mundo Deportivo notează că "diavolii" vor să-i dea o adevărată lovitură lui Real Madrid, în caz că Pogba va părăsi clubul. Federico Valverde este principala țintă a englezilor, un jucător pe care aceștia îl monitorizează de multă vreme. Chiar dacă a fost mult timp accidentat în acest sezon, Valverde este deja o certidtudine, demonstrând că merită să joace la un club precum Real Madrid.
Totuși, e greu de crezut că Realul va renunța ușor la un fotbalist de perspectivă precum Valverde, astfel că misiunea lui United va fi una dificilă. Clauza de reziliere a mijlocașului uruguayan este de 170 de milioane de €, sumă greu de plătit chiar și de Manchester United în aceste vremuri.
Federico Valverde a fost cumpărat de Real de la Penarol Montevideo în 2016 pentru doar 5 milioane de €, pe când avea doar 17 ani. După ce s-a maturizat la echipa a 2-a a madrilenilor și apoi un sezon la Deportivo La Coruna unde a fost împrumutat, Valverde a fost adus la prima echipă în vara lui 2018, devenind unul dintre cei mai apreciați jucători din lotul "los blancos".
În acest sezon, Valverde a jucat 20 de meciuri pentru Real în toate competițiile, marcând de 3 ori și oferind o pasă decisivă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo