Meciul cu West Bromwich Albion părea fix genul de partidă care să îi pună probleme lui Manchester United. Diavolii, sub conducerea lui Ole Gunnar Solskjaer, sunt o echipă care este mult mai confortabilă când adversarul controlează partida și care preferă să lovească pe contraatac. West Brom era fix opusul acestei abordări.
Așadar, într-un meci în care adversarul urma să se apere ”parcând autobuzul”, Solskjaer a luat (din nou) decizia inexplicabilă de a-l lăsa pe bancă pe Donny van de Beek și a-l titulariza pe Nemanja Matic. Sârbul poate proteja excelent apărarea dar nu este deloc potrivit pentru un astfel de meci, neaducând deloc creativitate la centrul terenului.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Primele 45 de minute au arătat fix acest lucru - o echipă a lui United lipsită de imaginație, creativitate sau ritm. Cea mai mare ocazie a fost a lui Martial, care din pasa inspirată a lui Bruno Fernandes a reușit să rateze singur cu portarul de la 11 metri. Acesta a fost primul șut pe poartă al francezului în acest sezon.
A urmat o nouă diagonală extraordinară marcă înregistrată Bruno Fernandes însă Martial nu a reușit să ajungă la recentrarea lui Mata iar prima repriză s-a încheiat cu scor alb.

Manchester United - West Bromwich 1-0. Bruno Fernandes, înger și demon

Meciul ar fi continuat lejer în aceeași direcție, numai că în prima parte a reprizei secunde Bruno Fernandes a făcut un penalty absolut inutil după un fault stupid în propriul careu. Portughezul a părut să îl lovească destul declar în picior pe adversar, dar după reluările VAR, centralul a decis, în mod bizar, că nu poate fi vorba de lovitură de la 11 metri.
Doar câteva minute mai târziu, după o transversală a lui WBA, centrarea lui Mata se oprește în mâna lui Furlong iar centralul nu are dubii de această dată - penalty pentru United. Bruno se pregătește meticulos să execute, ratează însă VAR intervine din nou. Portarul nu era pe linia porții, astfel că portughezul execută din nou iar de data asta nu mai ratează.
Jumătate din golurile marcate de Bruno Fernandes în Premier League au fost penalty-uri iar după cum a jucat United cu WBA în această seară, doar așa pare că ar fi putut diavolii să marcheze.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52