Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marcelo Bielsa vrea un jucător de la Barcelona. Leeds e aproape de primul transfer al verii

Nicu Savin

Publicat 28/06/2021 la 15:19 GMT+3

Dorit și de AC Milan, fundașul stânga al Barcelonei, Junior Firpo ar prefera să-și continue cariera în Premier League. Barcelona, care se confruntă cu mari probleme financiare, dorește să se despartă de nu număr considerabil de jucători, iar Junior Firpo este unul dintre ei. Leeds este aproape de a ajunge la un acord cu spaniolii, iar suma de transfer va fi de aproximativ 15 milioane de euro.

Marcelo Bielsa

Credit imagine: PA Sport

Articol scris de Ștefan-Toma
Echipa promovată în sezonul trecut după 16 ani de absență în Premier League, Leeds a reușit un incredibil loc 9 în primul sezon după revenire. Echipa care a practicat sub comanda lui Marcelo Bielsa un fotbal spectaculos, apreciat de foarte mulți fani ai fotbalului englez, dorește să se întărească din nou prin transferuri din La Liga.
În sezonul precedent Leeds a cheltuit 50 de milioane de euro pentru a transfera doi jucători din campionatul Spaniei, 30 de milioane pentru atacantul Rodrigo, venit de la Valencia și 20 de milioane pentru fundașul Llorente, venit de la Real Sociedad. Cei doi au fost cele mai scumpe achiziții ale englezilor din sezonul precedent.

Leeds, aproape de achiziționarea lui Junior Firpo

În primul sezon de Premier League, Leeds s-a bazat în special pe macedoneanul Ezgjan Alioski, pentru a ocupa flancul stâng al apărării. Englezii nu au avut o variantă de rezervă viabilă pentru a-l înlocui pe macedonean, așa că Bielsa îl dorește pe Junior Firpo. Spaniolul cu origini dominicane are 24 de ani, este cotat la 8 milioane de euro și ar putea pune presiune pe fundașul macedonean, jucător care este foarte apreciat de fanii lui Leeds.
Conform ibericilor de la Sport.es, acordul dintre Leeds, Firpo și Barca este foarte avansat și în următoarele 24-48 de ore este posibil să se ajungă la o întelegere. AC Milan ar fi fost opțiunea preferată a jucătorului, dar intrarea în scena a echipei conduse de Marcelo Bielsa a ajuns să-l convingă pe fostul jucător al lui Betis că plecare după două sezoane pe Camp Nou către Premier League ar fi cel mai bun pas.
După vânzarea lui Todibo la Nice, plecarea lui Junior la Leeds ar reprezenta o nouă gură de oxigen pentru Barcelona. Catalanii încearcă disperați să-și rezolve problemele financiare și să-l păstreze pe Lionel Messi. Mai sunt multe de făcut, dar clubul din Catalonia începe să vadă „operațiunea de salvare” cum începe să prindă contur încet, încet.
Transferat de Barcelona de la Betis pentru 18 milioane de euro, Junior Firpo nu are reușit să câștige lupta cu Jordi Alba pentru postul de titular. În cele două sezoane petrecute pe Camp Nou a adunat 41 de apariții în toate competițiile, a marcat 2 goluri și a oferit 3 pase decisive. Cota sa de piață a scăzut drastic, când a juca titular la Betis era cotat la 25 de milioane de euro și avea făcea parte din lotul U21 al Spaniei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo