Articol scris de Ștefan-Toma
Echipa promovată în sezonul trecut după 16 ani de absență în Premier League, Leeds a reușit un incredibil loc 9 în primul sezon după revenire. Echipa care a practicat sub comanda lui Marcelo Bielsa un fotbal spectaculos, apreciat de foarte mulți fani ai fotbalului englez, dorește să se întărească din nou prin transferuri din La Liga.
În sezonul precedent Leeds a cheltuit 50 de milioane de euro pentru a transfera doi jucători din campionatul Spaniei, 30 de milioane pentru atacantul Rodrigo, venit de la Valencia și 20 de milioane pentru fundașul Llorente, venit de la Real Sociedad. Cei doi au fost cele mai scumpe achiziții ale englezilor din sezonul precedent.
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 22-a din Premier League
17/01/2022 LA 06:35

Leeds, aproape de achiziționarea lui Junior Firpo

În primul sezon de Premier League, Leeds s-a bazat în special pe macedoneanul Ezgjan Alioski, pentru a ocupa flancul stâng al apărării. Englezii nu au avut o variantă de rezervă viabilă pentru a-l înlocui pe macedonean, așa că Bielsa îl dorește pe Junior Firpo. Spaniolul cu origini dominicane are 24 de ani, este cotat la 8 milioane de euro și ar putea pune presiune pe fundașul macedonean, jucător care este foarte apreciat de fanii lui Leeds.
Conform ibericilor de la Sport.es, acordul dintre Leeds, Firpo și Barca este foarte avansat și în următoarele 24-48 de ore este posibil să se ajungă la o întelegere. AC Milan ar fi fost opțiunea preferată a jucătorului, dar intrarea în scena a echipei conduse de Marcelo Bielsa a ajuns să-l convingă pe fostul jucător al lui Betis că plecare după două sezoane pe Camp Nou către Premier League ar fi cel mai bun pas.
După vânzarea lui Todibo la Nice, plecarea lui Junior la Leeds ar reprezenta o nouă gură de oxigen pentru Barcelona. Catalanii încearcă disperați să-și rezolve problemele financiare și să-l păstreze pe Lionel Messi. Mai sunt multe de făcut, dar clubul din Catalonia începe să vadă „operațiunea de salvare” cum începe să prindă contur încet, încet.
Transferat de Barcelona de la Betis pentru 18 milioane de euro, Junior Firpo nu are reușit să câștige lupta cu Jordi Alba pentru postul de titular. În cele două sezoane petrecute pe Camp Nou a adunat 41 de apariții în toate competițiile, a marcat 2 goluri și a oferit 3 pase decisive. Cota sa de piață a scăzut drastic, când a juca titular la Betis era cotat la 25 de milioane de euro și avea făcea parte din lotul U21 al Spaniei.
Premier League
Leeds - Arsenal 1-4 | Un fan care i-a abuzat rasist pe oaspeți a fost arestat
19/12/2021 LA 07:18
Fotbal
O singură formație care a jucat în Premier League a scăpat nebătută de Guardiola
15/12/2021 LA 08:57