Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marea învinsă a perioadei de mercato din iarnă. A trimis împrumut fotbaliști pe care plătise 130 milioane €

Cristian Mihală

Publicat 01/02/2022 la 07:57 GMT+2

Tottenham este marea învinsă a perioadei de mercato din iarnă, care s-a încheiat aseară. Spurs a trimis împrumut fotbaliști pe care a plătit în trecut peste 100 de milioane de euro și s-a întărit prea puțin.

Daniel Levy

Credit imagine: Eurosport

În momentul în care a acceptat să vină la Londra, Conte a pus două condiții: Kane să nu fie transferat și să aibă garanții că poate să facă mutările pe care le dorește. Daniel Levy i-a promis un buget de 180 de milioane de euro pentru achiziții și era de așteptat ca Spurs să facă spectacol în perioada aceasta de mercato. Mai ales că formația a revenit puternic în clasament, mulți văzând-o acum favorită la locul 4. Tottenham are 36 de puncte în prezent, cu două mai puțin decât United care e pe 4, dar și cu două jocuri în minus.
Perioada de transferuri care s-a încheiat aseară a fost însă un fiasco pentru Spurs. Fanii făceau haz de necaz săptămâna trecută, în contextul în care londonezii nu aduseseră pe nimeni, deși Conte a spus clar că e nevoie de ani de zile și de mutări ca echipa să aibă o șansă să se lupte la titlu.
Tottenham nobody

Tottenham a trimis împrumut fotbaliști pe care a plătit o avere

Lotul lui Tottenham e unul foarte slab, exceptându-i pe Kane și Son cu greu putând eticheta vreun alt fotbalist drept "world class".
Politica falimentară a lui Daniel Levy din ultimii ani s-a văzut mai mult ca niciodată ieri, când trei fotbaliști pe care Spurs plătise în trecut peste 130 de milioane de euro au fost lăsați să plece sub formă de împrumut, Conte neavând nevoie de ei.
Primul a fost Bryan Gil. Venit în 2021 de la Sevilla pentru 30 de milioane de euro, mijlocașul ofensiv a mers acum împrumut la Valencia. Lo Celso, argentinianul adus de la Betis pentru 40 de milioane de euro, în 2020, s-a întors și el acum în La Liga, tot împrumut. Cea mai mare țeapă din istoria lui Tottenham - Tanguy Ndombele - pentru care londonezii au pus la bătaie în 2019 suma record pentru club de 65 de milioane de euro a plecat și el. A revenit la Lyon, până în vară, sub formă de împrumut.
O altă bilă neagră pentru conducere e despărțirea de Dele Alli în condițiile în care s-a produs. E adevărat, capriciosul mijlocaș nu a mai arătat nimic în ultimele două sezoane și nu era o variantă pentru primul 11, dar cu siguranță că și clubul are o parte de vină pentru prăbușirea englezului. În urmă cu 5 ani, Spurs refuza o ofertă de 100 de milioane de euro de la Real Madrid (Zidane îl voia neapărat) pentru Alli, iar acum l-a cedat definitiv la Everton. Suma? Gratuit, cu mențiunea că, în funcție de ce face fotbalistul pe teren, Tottenham ar putea obține bonusuri importante (clubul va primi 12 milioane de euro după doar 20 de meciuri jucate de mijlocaș pentru clubul de pe Goodison).
CITEȘTE ȘI:

Transferuri neconvingătoare pentru Spurs

La capitolul achiziții, Spurs a reușit ieri să aducă doi fotbaliști, dar niciunul nu pare să fie jucătorul care să îi garanteze lui Tottenham prezența în top 4.
În baza relațiilor pe care Fabio Paratici le are cu oficialii lui Juventus, Tottenham i-a luat pe Kulusevski și Bentancur. Primul este un utility player interesant, care poate juca pe orice post de la mijloc în sus, deși cel mai confortabil se simte ca atacant de bandă dreaptă. Suedezul de 21 de ani poate crește și poate deveni un jucător mare, dar în acest moment e la stadiul de speranță. În sezonul trecut de Serie A, deși a jucat în 35 de meciuri în campionat pentru "Bătrâna Doamnă", nordicul a reușit doar 4 goluri și 3 assisturi. Greu să obții un loc între primele 4 din Anglia cu un astfel de jucător.
În ceea ce îl privește pe Bentancur, uruguayanul este un închizător bun, care dă siguranță apărării, dar nici el nu e genul de fotbalist care să facă diferența.
Marile dorințe ale lui Conte pentru actuala perioadă de mercato erau un fundaș central și un mijlocaș coordonator, care să îl alimenteze cu pase utile pe golgheterul Kane. Nu s-a reușit nicio mutare de acest gen, iar fanii lui Spurs nu au cum să privească optimist spre viitor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo