Mesut Ozil și Matteo Guendouzi sunt cei doi jucători care nu sunt priviți cu ochi buni de staff-ul tehnic de pe Emirates, însă Mikel Arteta a declarat de curând că ambii pot avea un viitor la Arsenal dacă își vor schimba atitudinea, atât pe teren, cât și în afara lui. Guendouzi a fost lăsat pe dinafară după înfrângerea de luna trecută cu Brighton, atunci când mijlocașul francez i-a pus mâna în gât lui Maupay, după ce "pescărușii" reveniseră de la 0-1. Totul și în contextul în care vârful de atac a fost considerat de jucătorii lui Arsenal principalul responsabil pentru accidentarea lui Leno.
De partea cealaltă, Ozil încă nu a prins postul de titular de când fotbalul a revenit în Premier League luna trecută. Niciunul dintre cei doi nu au evoluat în ultimele șapte meciuri, însă Arteta este de părere că revenirea lor pe teren se poate produce, în funcție de comportamentul pe care-l vor avea. Mai mult, antrenorul spaniol l-a dat drept exemplu pe Granit Xhaka, a cărui revenire în grațiile staff-ului tehnic s-a produs în mod surprinzător.

Arteta a decis ce se va întâmpla cu Ozil și Guendouzi la Arsenal

Ligue 1
Un jucător adus în vară, aproape de despărțirea de PSG! Cu cine ar putea semna după doar 6 luni
ACUM 13 ORE
Provocarea pe care am avut-o cu Granit a fost să-l conving că aici încă mai există un loc pentru el, că am încredere în el și că lucrurile se pot întoarce în favoarea lui, mai ales în această industire. A trebuit să trimită mesajele corecte, a trebuit să creadă că poate reuși și că îl susținem pe tot parcursul acestui proces. Sunt bucuros că s-a întâmplat și că fanii sunt încântați de progresul lui. Dacă vrei și ești consistent și chiar îți dorești, atunci există mereu o cale prin care poți face asta – Mikel Arteta, despre Granit Xhaka
Asta se aplică oricărui jucător din echipă, din staff. Toți jucătorii știu asta. Dacă arăți asta, că decizi ce e mai bun nu doar pentru tine, dar și pentru echipă, pentru club, atunci toți te vor întâmpina așa cum meriți. Nu trebuie să ofer doar eu undă verde, toți de aici trebuie să arate susținere. Trebuie să simți că ești susținut pentru că altfel e o situație foarte inconfortabilă – Mikel Arteta, despre Mesut Ozil și Matteo Guendouzi

Arsenal îl plătește pe Ozil cu 8000 de lire pe minut

Mesut Ozil nu face parte deocamdată din planul lui Mikel Arteta, în ciuda sumelor mari pe care le câștigă la club. A trecut mult timp de când Ozil a fost cu adevărat decisiv într-un meci, iar în acest sezon evoluțiile sale doar au demonstrat de ce nu mai este un om de bază la Arsenal. În 23 de meciuri și 1812 minute jucate în toate competițiile, Ozil a marcat un singur gol și a reușit doar trei assist-uri.
Germanul a reușit 1.051 de pase - 45 pe meci - și doar 20 de tacklinguri, adică aproximativ un singur tackling pe meci. Ozil primește 350.000 de lire pe săptămână și a fost unul dintre jucătorii care au refuzat reducerea salariului în perioada în care nu s-a jucat fotbal din cauza pandemiei. Acest lucru înseamnă că de când a început sezonul pe 11 august, Ozil a costat-o pe Arsenal 15.75 milioane de lire doar cu salariul.Astfel, Ozil a primit 15 milioane de lire pe gol și 5 milioane de lire pe assist. Fiecare pasă a sa a costat-o pe Arsenal 14.000 de lire, iar fiecare tackle 787.000 de lire. Dintre toate tacklingurile, 14 au fost faulturi. Pentru cât a jucat, Ozil a primit 8.692 de lire pe minut.
Spectacolul din Premier League de la Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24
Premier League
Arsenal a cerut amânarea partidei cu Tottenham! Ce probleme de lot are Arteta
14/01/2022 LA 20:16