Sportsmail anunță că Mikel Arteta a fost extrem de supărat pe modul în care Guendouzi a gestionat finalul de meci de la Brighton, când i-a pus mâna în gât lui Maupay, după ce "pescărușii" reveniseră de la 0-1. Totul și în contextul în care vârful de atac a fost considerat de jucătorii lui Arsenal principalul responsabil pentru accidentarea lui Leno.
Arteta ține enorm la disciplină și la păstrarea calmului pe teren, iar comportamentul lui Guendouzi l-a dezamăgit enorm. Mai ales că acesta este "recidivist", tehnicianul punându-l pe "lista neagră" încă de la sosirea pe Emirates.
Tânărul închizător francez a avut probleme de atitudine în mini-cantonamentul făcut de Arsenal în iarnă, iar de atunci și-a găsit tot mai rar loc în primul "11", deși are calități impresionante. El a evoluat în doar două din primele 10 meciuri ale lui Arteta la Arsenal, însă acum părea să fi fost iertat.
Fotbal
Arsenal vrea un jucător de la Juventus, dar italienii se lasă greu! Cerințele lui Allegri
20/01/2022 LA 08:42
Ieșirea din partida cu Brighton l-a determinat pe tehnician să își aducă aminte de acel episod și, potrivit sursei citate, ibericul a decis ca Guendouzi să fie pus pe lista de transferuri, pentru o cedare a sa în perioada de mercato din vară.

Contract prelungit pentru David Luiz la Arsenal

În schimb, Arteta are o cu totul atitudine în ceea ce îl privește pe David Luiz, fotbalist care a gafat nepermis în ultimul timp, ultima oară chiar în derbyul de miercurea trecută, cu City. Atunci, fundașul brazilian a greșit la primul gol, punându-i mingea "pe tavă" lui Sterling, pentru ca apoi să provoace un penalty, la faza la care a și fost eliminat.
Lui David Luiz îi expiră contractul cu "tunarii" în această vară, iar Arteta a vorbit deja cu oficialii lui Arsenal să îi ofere o nouă înțegere.
Fundașul își va pune semnătura pe un contract valabil până la finalul stagiunii viitoare, decizia fiind luată și în contextul în care Arsenal traveresează o adevărată criză pe acel post.
După înfrângerile cu City și Brighton, Arsenal speră să își ia revanșa joi, când, în direct la Eurosport 1 și pe Eurosport Player, se deplasează la Southampton.

Programul transmisiunilor Eurosport din Premier League

https://i.eurosport.com/2020/06/23/2837590.jpg
Ligue 1
Un jucător adus în vară, aproape de despărțirea de PSG! Cu cine ar putea semna după doar 6 luni
17/01/2022 LA 07:28
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24