Sportsmail anunță că Mikel Arteta a fost extrem de supărat pe modul în care Guendouzi a gestionat finalul de meci de la Brighton, când i-a pus mâna în gât lui Maupay, după ce "pescărușii" reveniseră de la 0-1. Totul și în contextul în care vârful de atac a fost considerat de jucătorii lui Arsenal principalul responsabil pentru accidentarea lui Leno.
Arteta ține enorm la disciplină și la păstrarea calmului pe teren, iar comportamentul lui Guendouzi l-a dezamăgit enorm. Mai ales că acesta este "recidivist", tehnicianul punându-l pe "lista neagră" încă de la sosirea pe Emirates.
Tânărul închizător francez a avut probleme de atitudine în mini-cantonamentul făcut de Arsenal în iarnă, iar de atunci și-a găsit tot mai rar loc în primul "11", deși are calități impresionante. El a evoluat în doar două din primele 10 meciuri ale lui Arteta la Arsenal, însă acum părea să fi fost iertat.
Premier League
Arsenal, cel mai neașteptat transfer! Arteta a confirmat: "Suntem în discuții cu el"
IERI LA 15:20
Ieșirea din partida cu Brighton l-a determinat pe tehnician să își aducă aminte de acel episod și, potrivit sursei citate, ibericul a decis ca Guendouzi să fie pus pe lista de transferuri, pentru o cedare a sa în perioada de mercato din vară.

Contract prelungit pentru David Luiz la Arsenal

În schimb, Arteta are o cu totul atitudine în ceea ce îl privește pe David Luiz, fotbalist care a gafat nepermis în ultimul timp, ultima oară chiar în derbyul de miercurea trecută, cu City. Atunci, fundașul brazilian a greșit la primul gol, punându-i mingea "pe tavă" lui Sterling, pentru ca apoi să provoace un penalty, la faza la care a și fost eliminat.
Lui David Luiz îi expiră contractul cu "tunarii" în această vară, iar Arteta a vorbit deja cu oficialii lui Arsenal să îi ofere o nouă înțegere.
Fundașul își va pune semnătura pe un contract valabil până la finalul stagiunii viitoare, decizia fiind luată și în contextul în care Arsenal traveresează o adevărată criză pe acel post.
După înfrângerile cu City și Brighton, Arsenal speră să își ia revanșa joi, când, în direct la Eurosport 1 și pe Eurosport Player, se deplasează la Southampton.

Programul transmisiunilor Eurosport din Premier League

https://i.eurosport.com/2020/06/23/2837590.jpg
Premier League
Arsenal a fost la un pas de un super transfer în această vară, dar totul a picat în ultimul moment
05/09/2021 LA 05:56
Premier League
Ce se întâmplă la Arsenal? Și-a blocat propriul jucător să se transfere, apoi l-a scos din lot
01/09/2021 LA 06:26