Articol scris de Romeo Ene
Pe scurt, naţionala Egiptului l-a inclus pe Salah pe lista adiţională cu jucătorii care vor participa la Jocurile Olimpice din această vară, care au loc la Tokyo între 23 iulie şi 8 august. Salah va pierde pregătirea de vară în cazul în care va merge la Tokyo şi riscă să rateze primele meciuri din noul sezon. Fiecare naţională poate avea 3 jucători peste 23 de ani, iar Salah este una dintre variantele agreate de egipteni.

Antrenorul Egiptului și-l dorește cu orice preț pe Salah la Jocurile Olimpice

Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
IERI LA 12:22
Shawky Gharib, antrenorul selecţionatei Egiptului U23 şi-a exprimat dorinţa ca starul lui Liverpool să evolueze la Jocurile Olimpice din Japonia în încercarea lor de a câştiga o primă medalie olimpică, adăugând faptul că jucătorul ‘’nu a refuzat convocarea’’.
"Am făcut cunoscut public faptul că mi-aş dori să-l am cu noi în timpul campaniei noastre olimpice, iar el nu a refuzat, ceea ce înseamnă că îşi doreşte să fie alături de noi", a spus Gharib, după cum a precizat L'Equipe.
"Participarea lui Salah la Jocurile Olimpice este susținută de stat, reprezentat de Ministerul Sporturilor și Federația Egipteană de Fotbal, în efortul nostru comun de a aduce acasă o medalie olimpică la fotbal pentru prima dată.", a adăugat antrenorul.
https://i.eurosport.com/2021/03/06/3006755.jpg

Klopp, indecis în legătură cu situația lui Salah

Noul sezon de Premier League va debuta pe 14 august, la o săptămână distanţă de data stabilită iniţial, pe fondul temerilor de oboseala pe care jucătorii o vor acuza după Jocurile Olimpice, dar şi după Campionatul European.
Managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp a declarat anterior că ar dori să afle cu exactitate programul de pregătire al naţionalei Egiptului, înainte de a lua o decizie referitoare la situaţia lui Salah.
Între timp, Gharib a recunoscut că Salah nu va juca la Tokyo decât dacă ar exista un acord între jucător, Liverpool și Egipt."Am inclus 10 jucători peste vârsta de 23 ani în lista preliminară pentru a alege dintre ei în lista finală", a spus Gharib, după cum a precizat publicaţia egipteană Al-Ahram.
‘’Nu depinde doar de noi să decidem situația lui Salah în legătură cu venirea sa la echipa naţională, tocmai l-am sunat și așteptăm decizia sa şi a clubului. Ar trebui să existe un acord între toate părţile.’’
Naţionala Egiptului s-a calificat la Jocurile Olimpice după ce a câştigat Cupa Naţiunilor U23 din 2019.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53