Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mourinho îi aruncă un colac de salvare celui mai mare "flop" din 2020. Îl vrea pe Van de Beek

Cristian Mihală

Publicat 08/05/2021 la 14:40 GMT+3

Jose Mourinho va încerca în vară să îl aducă la Roma, noul său club, pe Donny Van de Beek, mijlocașul lui Manchester United. Olandezul de 24 de ani evoluează foarte rar pentru formația lui Solskjaer.

José Mourinho

Credit imagine: Perform

Ajuns în Cetatea Eternă, "Specialul" știe că are nevoie de o revoluție la nivelul lotului pentru ca echipa sa să prindă din nou Champions League, ecartul față de Inter, Juventus sau chiar Atalanta fiind în prezent extrem de mare. Portughezul vrea câte un jucător pentru fiecare post, se pare. De Gea e dorit în poartă, dar există și variantele Lloris sau Rui Patricio. Mourinho vrea neapărat un fundaș central, iar printre vizați sunt Eric Dier (Tottenham) și Jonathan Ake (Manchester City).
În privința mijlocului, s-a vorbit despre Lucas Moura, dar marele pariu al lui Mourinho e Donny Van de Beek, rezerva de lux a lui Manchester United. Olandezul adus pe Old Trafford în 2020 pentru aproape 50 de milioane de euro s-a transformat într-un veritabil "flop", Solskjaer folosindu-l foarte rar. Batavul a fost titular în doar două meciuri în acest sezon de Premier League, bifând foarte rar mai mult de 15 - 20 de minute, pe final de meci. Nu a prins multe minute nici în Champions League, unde a luat startul în doar jumătate dintre partidele disputate de United în faza grupelor. Acesta a fost introdus la pauză în duelul cu RB Leipzig, dar nu a reușit să-și lase amprenta asupra jocului. "Diavolii" au fost învinși cu 3-2 și au părăsit prematur cea mai importantă competiție de cluburi din lume.
Acum, Mourinho e dispus să îi întindă un colac de salvare, iar United e deschisă la vânzarea lui, pentru a face rost de finanțe pentru un atacant.

Van de Beek, sezon horror după un start de carieră fulminant

Fostul jucător al celor de la Ajax a fost aproape să ajungă anul trecut la Real Madrid, după ce oficialii "lăncierilor" ajunseră la o înțelegere cu madrilenii la începutul anului trecut. Pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile celor două tabere, iar acesta s-a transferat în cele din urmă la Manchester United. Van de Beek este unul dintre protagoniștii celebrei echipe al lui Ajax care ajungea până în semifinalele Champions League în 2019.
"Nu cred că a luat o decizie inspirată. Am spus-o încă de la început. Dacă îi ai pe Pogba și Bruno Fernandes, unde să-l mai joci și pe van de Beek? Nu are calitățile celor doi. Și acum vedem că nici Pogba nu mai este titularizat la fel de mult. Unde ar trebuie să joace van de Beek mai exact?", a spus van Gaal despre talentatul mijlocaș olandez.
Produs al Academiei lui Ajax, Van de Beek a debutat la prima echipă în 2015 şi a strâns deja 175 de prezenţe în prima echipă (a reuşit 41 de goluri). Cifre impresionante pentru un mijlocaș, care însă nu l-au ajutat prea mult pe Old Trafford. Acum, la Roma, dacă transferul se va materializa, mijlocașul ar putea avea parte de un nou început.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo