Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mourinho declanșează revoluția la Roma! Mai mulți jucători din Premier League, pe lista lusitanului

Nicu Savin

Publicat 06/05/2021 la 11:32 GMT+3

Jose Mourinho vrea să facă la AS Roma o echipă care să se lupte pentru titlu în Serie A. Portughezul merge în capitala Italiei cu o "armată" de oameni de încredere în jurul său și are deja planul făcut pentru o campanie de achiziții răsunătoare.

Jose Mourinho

Credit imagine: Getty Images

Jose Mourinho o va prelua pe AS Roma la finalul acestui sezon, dar nu va merge singur în capitala Italiei. Portughezul va duce lângă el o serie de oameni de încredere, care să-l ajute să transforme clubul într-o adevărată forță în Serie A.
Gazzetta dello Sport anunță că întreg staff-ul cu care "Specialul" a lucrat la Tottenham va ajunge pe Olimpico. Principalul secund va fi Joao Sacramento, în vârstă de doar 32 de ani, dar un om cu un CV impresionant. Acesta a lucrat alături de antrenori cu nume, la echipe importante, până să fie cooptat în staff-ul lui Mourinho: Claudio Ranieri, Leonardo Jardim, Marcelo Bielsa sau Christophe Galtier sunt oamenii de la care Sacramento a învățat meserie în trecut.
Giovanni Cerra, care este originar din Roma și suporter al "giallorossilor", se va ocupa de analiza adversarilor, iar Ricardo Formosinho (61 e ani), care a lucrat cu Morinho la Porto, Real Madrid și Manchester United, va fi asistent tehnic, cu un rol important în politica de transferuri. În fine, Carlos Lalin va fi preparator fizic, un om indispensabil pentru Morinho.
În plus, lusitanul intenționează să coopteze în staff-ul său un fost jucător important al echipei. Această metodă a fost aplicată de Mourinho pe la toate echipele unde a antrenat, cu scopul de a avea lângă el un om care să cunoască îndeaproape istoria clubului respectiv. Principalul vizat este Danielle de Rossi, în prezent secund la naționala Italiei, dar a apărut și varianta Walter Samuel, care a jucat la Roma între 2000 și 2004 și care e secund la naționala Argentinei momentan.

Jose Mourinho vrea la Roma mai mulți jucători din Premier League

Pe lângă oamenii de încredere din staff, Mourinho a făcut deja planul pentru o campanie de achiziții de răsunet, lusitanul bazându-se în acest demers pe impresarul Jorge Mendez. Pentru postul de portar, Roma are deja 3 variante: Juan Musso (Udinese), Rui Patricio (Wolverhampton) și Jose Sa (Olympiacos).
Mourinho vrea neapărat un fundaș central, iar printre vizați sunt Eric Dier (Tottenham) și Jonathan Ake (Manchester City), în timp ce pentru postul de fundaș dreapta țintele sunt Nelson Semedo (Wolverhampton) sau Ricardo Pereira (Leicester).
Pierre-Emile Hojbjerg și Nemanja Matic au fost printre jucătorii preferați ai lui Mourinho la Tottenham și Manchester United, iar portughezul insistă pentru aducerea lor la Roma. De asemenea, Renato Sanches (Lille) sau Juan Mata (Manchester United) sunt alte variante pentru întărirea liniei mediene a capitolinilor.
Pentru atac, presa internațională a scris deja că Lucas Moura va fi principala țintă a Romei în vară, brazilianul fiind unul dintre cei mai apreciați oameni de către Mourinho în mandatul la Tottenham.
Așadar, Mourinho a acceptat oferta Romei, dar se pare că a primit și asigurări că i se va face o echipă puternică. Oficialii capitolinilor au început deja demersurile pentru aducerea unora dintre jucătorii amintiți, existând toate premiesele ca AS Roma să devină cu adevărat o echipă capabilă să se bată cu marile forțe din Italia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo