Jose Mourinho o va prelua pe AS Roma la finalul acestui sezon, dar nu va merge singur în capitala Italiei. Portughezul va duce lângă el o serie de oameni de încredere, care să-l ajute să transforme clubul într-o adevărată forță în Serie A.
Gazzetta dello Sport anunță că întreg staff-ul cu care "Specialul" a lucrat la Tottenham va ajunge pe Olimpico. Principalul secund va fi Joao Sacramento, în vârstă de doar 32 de ani, dar un om cu un CV impresionant. Acesta a lucrat alături de antrenori cu nume, la echipe importante, până să fie cooptat în staff-ul lui Mourinho: Claudio Ranieri, Leonardo Jardim, Marcelo Bielsa sau Christophe Galtier sunt oamenii de la care Sacramento a învățat meserie în trecut.
Giovanni Cerra, care este originar din Roma și suporter al "giallorossilor", se va ocupa de analiza adversarilor, iar Ricardo Formosinho (61 e ani), care a lucrat cu Morinho la Porto, Real Madrid și Manchester United, va fi asistent tehnic, cu un rol important în politica de transferuri. În fine, Carlos Lalin va fi preparator fizic, un om indispensabil pentru Morinho.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
În plus, lusitanul intenționează să coopteze în staff-ul său un fost jucător important al echipei. Această metodă a fost aplicată de Mourinho pe la toate echipele unde a antrenat, cu scopul de a avea lângă el un om care să cunoască îndeaproape istoria clubului respectiv. Principalul vizat este Danielle de Rossi, în prezent secund la naționala Italiei, dar a apărut și varianta Walter Samuel, care a jucat la Roma între 2000 și 2004 și care e secund la naționala Argentinei momentan.

Jose Mourinho vrea la Roma mai mulți jucători din Premier League

Pe lângă oamenii de încredere din staff, Mourinho a făcut deja planul pentru o campanie de achiziții de răsunet, lusitanul bazându-se în acest demers pe impresarul Jorge Mendez. Pentru postul de portar, Roma are deja 3 variante: Juan Musso (Udinese), Rui Patricio (Wolverhampton) și Jose Sa (Olympiacos).
Mourinho vrea neapărat un fundaș central, iar printre vizați sunt Eric Dier (Tottenham) și Jonathan Ake (Manchester City), în timp ce pentru postul de fundaș dreapta țintele sunt Nelson Semedo (Wolverhampton) sau Ricardo Pereira (Leicester).
Pierre-Emile Hojbjerg și Nemanja Matic au fost printre jucătorii preferați ai lui Mourinho la Tottenham și Manchester United, iar portughezul insistă pentru aducerea lor la Roma. De asemenea, Renato Sanches (Lille) sau Juan Mata (Manchester United) sunt alte variante pentru întărirea liniei mediene a capitolinilor.
Pentru atac, presa internațională a scris deja că Lucas Moura va fi principala țintă a Romei în vară, brazilianul fiind unul dintre cei mai apreciați oameni de către Mourinho în mandatul la Tottenham.
Așadar, Mourinho a acceptat oferta Romei, dar se pare că a primit și asigurări că i se va face o echipă puternică. Oficialii capitolinilor au început deja demersurile pentru aducerea unora dintre jucătorii amintiți, existând toate premiesele ca AS Roma să devină cu adevărat o echipă capabilă să se bată cu marile forțe din Italia.
UEFA Europa Conference League
Jose Mourinho, "sanctificat" de fanii Romei! Imagini memorabile din capitala Italiei
06/05/2022 LA 17:36
Premier League
Mourinho și Simeone se bat pentru un jucător pe care Manchester United a plătit 55 de milioane de €
04/05/2022 LA 18:59