În ultimii ani, campioanele Angliei au depins enorm de apărare, atât Liverpool, cât și City găsind în Van Dijk și Ruben Dias nu doar doi stâlpi ai defensivei, dar și doi adevărați lideri în teren. Sezonul trecut, "cormoranii" lui Klopp au fost la un pas să rateze Champions League, iar acest fapt s-a datorat în mare parte accidentării olandezului din defensivă, în partida cu Everton.
Acum, Chelsea e văzută de mulți principala favorită la titlu în cel mai puternic campionat din lume, iar argumentele sunt de necontestat. Tuchel are cel mai bun lot, dispunând de rezerve de valoare apropiată pe fiecare post, excepție în atac, unde nu există termen de comparație între Lukaku și dezamăgitorul Timo Werner.
Trupa de pe Stamford Bridge a câștigat Champions League, după finala cu City, iar acum visează la titlu. Apărarea e de departe cea mai bună din Europa, de la venirea lui Tuchel pe Stamford Bridge nicio echipă din top 5 campionate nereușind să încaseze mai puține goluri decât Chelsea. Un rol esențial pentru această defensivă inexpugnabilă are Antonio Rudiger, e convins fostul mare fundaș al lui United, Rio Ferdinand. În umbră în mandatul lui Lampard, fundașul german a devenit sub Tuchel cel mai bun apărător central din Premier League.
Premier League
Klopp a găsit soluția ideală dacă îl ratează pe Bellingham! Jucătorul pe care îl vrea pe Anfield
IERI LA 17:17
"De când Tuchel a venit la Chelsea, cred că Rudiger a devenit cel mai bun fundaș central din Premier League. Dias e aproape de el, dar cred că germanul este peste, pentru că reușește și să marcheze. Lampard nu prea îl plăcea, chiar erau zvonuri că îl va pune pe lista de transferuri. Indiferent de valoarea ta, când managerul nu îți oferă încredere, e greu să ai evoluții constant bune. Acum, Rudiger arată cât este de bun", a explicat Rio Ferdinand într-o emisiune realizată pe canalul său de YouTube.
CITEȘTE ȘI
A AVUT SIR ALEX FERGUSON DREPTATE? CE SPUNEA ÎN URMĂ CU 6 ANI DESPRE CRISTIANO RONALDO ȘI LEO MESSI

Rudiger ar putea să o părăsească pe Chelsea

Antonio Rudiger a intrat în ultimul său an de contract la Chelsea, iar potrivit presei din Anglia, fundașul german nu are de gând să rămână pe Stamford Bridge.
Cu toate că la prima vedere nu ar avea vreun motiv să părăsească echipa din Londra, presa din Spania a aflat că Rudiger se gândește serios să accepte o nouă provocare. Clubul londonez i-a oferit fundașului central un nou contract, refuzat în cele din urmă. Astfel, la finalul sezonului, jucătorul în vârstă de 28 de ani plănuiește să părăsească echipa de pe Stamford Bridge, dorind să meargă la Real Madrid sau Paris Saint-Germain, formații aflate în contact cu agentul său. Ținând cont că jucătorul german va părăsi Premier League ca jucător liber de contract, cele două cluburi vor avea o "luptă" interesantă pentru semnătura jucătorului de la Chelsea, care din luna ianuarie 2022 poate semna cu orice club.
Înainte de a-și decide viitorul, Rudiger cu siguranță că este concentrat deja pe ceea ce urmează în acest weekend, când în fața lui Chelsea se va afla cea mai puternică ofensivă din Anglia, în ultimele sezoane. Campioana City vine pe Stamford Bridge sâmbătă, de la 14:30, într-o confruntare ce poate fi urmărită pe Eurosport 1.
Liga Campionilor UEFA
Barcelona poate câștiga mai mult decât 3 puncte cu Inter! Miza pusă în dubla manșă cu italienii
IERI LA 14:48
Fotbal
Jurgen Klopp uimit de argumentul lui Perez în privința Superligii. "Pentru a îmbunătăți fotbalul?"
IERI LA 06:46