Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

OFICIAL - James Rodriguez, adio Everton! Transfer total neașteptat pentru fostul star al lui Real Madrid

Cristian Mihală

Publicat 22/09/2021 la 13:50 GMT+3

James Rodriguez a ales, la doar 30 de ani, să renunțe la fotbalul de performanță. Columbianul a semnat cu formația din Qatar, Al Rayyan, unde va fi plătit regește.

Neymar y James Rodríguez, Barcelona vs Real Madrid

Credit imagine: AFP

Cel mai bun jucător al Mondialului din 2014, James Rodriguez a fost imediat cumpărat de Real Madrid. Nu a dat cel mai bun randament la formația de pe Bernabeu, pentru ca apoi să nu confirme pe deplin nici la Bayern, unde a fost împrumutat, bavarezii optând să nu activeze clauza de transfer definitiv.
Vara trecută părea să fie un nou început pentru mijlocașul ofensiv columbian, în contextul în care Everton îl transfera, iar fotbalistul avea ocazia să evolueze sub comanda fostului său antrenor de la Real, cel care a insistat pentru transferul la Madrid în 2014, Carlo Ancelotti.
Din păcate pentru James, nu și-a relansat cariera în cel mai puternic campionat din lume, deși începuse extrem de promițător. S-a accidentat și într-un final a bifat doar 26 de partide, marcând 6 goluri și oferind 9 pase decisive.
Problemele cu accidentările au continuat și în acest debut de sezon și Everton a decis să se despartă de el, odată ce pe numele fotbalistului a venit o ofertă din Qatar, de la Al Rayyan. În ciuda faptului că era unul dintre cei mai bine plătiți jucători de la Everton, cu 220 de mii de lire sterline pe săptămână, James Rodriguez nu se afla între preferințele noului manager al "caramelelor", Rafa Benitez.
Tehnicianul spaniol a vorbit zilele trecute despre posibila plecare a lui James Rodriguez și a confirmat că acesta e liber să facă ceea ce își dorește: "Este întotdeauna la latitudinea jucătorului. În cele din urmă, el are decizia finală. Sunt unele oferte și apoi am avut o anumită problemă cu regulile fair-play-ului financiar, deci trebuie să luăm în considerare orice opțiune și să vedem ce se întâmplă".
Ca atare, după ce fotbalistul s-a înțeles cu Al Rayyan, Everton nu a dorit să îi pună bețe în roate, mai ales că sud-americanul avea cel mai mare salariu din lot, 220.000 de lire pe săptămână. Cum contractul îi expira la finalul stagiunii, transferul în Qatar va fi gratuit, formația de pe Goodison Park fiind mulțumită că scapă de un salariu mare al unui fotbalist predispus la accidentări și care nu se află în grațiile managerului.
James Rodriguez a făcut deja vizita medicală la noul club, unde se pare că va câștiga aproximativ 12 milioane de euro/an.
Al Rayyan este abia pe locul 8 în prima ligă din Maroc, dar are în lot un jucător care a făcut performanță în Europa: pe Yacine Brahimi, fostul golgheter al lui Porto. În plus, echipa este antrenată de un nume mare: fosta legendă a fotbalului francez, Laurent Blanc.
CITEȘTE ȘI:

James Rodriguez, dezinteresat de Everton

Columbianul James Rodriguez a dat de înțeles că nu mai dorește să continue pe Goodison Park, după ce a fost protagonistul unui moment ciudat pe canalul său de Twitch. Acesta nu a făcut parte din lotul pentru primul meci al sezonului, fiind nevoit să stea în izolare, iar la o discuție cu fanii, acesta a recunoscut că nu știe cu cine va juca Everton în următorul meci.
"Voi începe antrenamentele de luni, cred. În weekend nu voi juca, nici măcar nu știu cu cine joacă Everton, poți să-mi spui? Cred că va fi un meci în deplasare, pentru că primul meci a fost acasă", a spus Rodriguez, citat de Daily Mail.
Atitudinea superficială a lui Rodriguez a fost taxată dur de fanii lui Everton în mediul online, mulți dintre ei cerându-i columbianului să plece de la echipă.
În vară, după plecarea lui Ancelotti, s-a pus de mai multe ori problema despărțirii de James. FC Porto a fost o altă echipă interesată de columbian, potrivit presei din Anglia, dar mutarea nu a avut loc în cele din urmă.
Program meciuri Premier League etapa 6, Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo